Реклама

10 цікавих фактів про операційну систему Android

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Зараз зустріти людину, яка не знає, що таке Android досить складно, оскільки це найпопулярніша операційна система на смартфонах, планшетах та багатьох інших розумних пристроях. Скажемо так, навіть власники смартфонів від компанії Apple, колись використовували смартфони з цією ОС. Якщо вам цікаво дізнатися більше про неї, то ось вам 10 цікавих фактів про операційну систему Android.

1. OC Android абсолютно відкрита OC, а значить кожен бажаючий може завантажити її вихідний код та використовувати і вносити зміни на власний розсуд. За таким принципом працюють багато компаній, які випускають власні, модифіковані версії OC Android (MIUI приклад тому).

2. OC Android належить компанії Google, яка вже протягом 13 років випускає стабільно оновлення, які покращують роботу Android і роблять ОС безпечною для всіх власників смартфонів.

3. Виробники розумних пристроїв можуть використовувати ОС Android без сервісів Google, тобто ви не побачите на такому смартфоні ні Gmail, ні YouTube, ні навіть Google Maps. На смартфоні взагалі будуть відсутні здогадки про Google.

4. В Європі (Франція, Німеччина та інші) фірмові додатки Google на флагманських смартфонах зустрічаються не часто, приблизно 28 % додатків від Google, а все решта від виробників смартфонів та мобільних операторів.

5. Додатки для смартфонів рекомендується завантажувати тільки з офіційного магазину Google Play, або ж безпосередньо у розробників додатків, тобто з офіційних джерел. Причина полягає в тому, що Google модерує всі додатки і ті, які небезпечні, не пропускає в своєму магазині.

6. Майже 25 тис моделей смартфонів від понад 1200 брендів, випускаються саме на операційній системі Android.

7. В Google Play доступно понад 1 мільйон додатків.

8. Додатки для ОС Android можна завантажувати не тільки в Google Play, а й в фірмових магазинах Huawei, Samsung та Xiaomi.

9. Кожен розробник може поширювати свій додаток в Google Play. Для цього достатньо створити свій акаунт розробника, заплатити 25 дол та пройти модерацію від Google.

10. Google випускає нові версії Android щорічно. Зараз на черзі Android 12.

Також нещодавно було названо основні відмінності між режимами “Беззвучний” і “Не турбувати” на смартфоні.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Google Play Movies тепер підтримує Dolby Vision

Додаток від компанії Google – Google Play Movies тепер підтримує Dolby Vision, але ще не повністю.Як повідомляється, Google запустив...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -