Реклама

Apple позбудеться модемів Qualcomm на своїх пристроях

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Здається, стратегія Apple по переходу на власні «чіпи» куди більші, ніж можна було думати. Спочатку всі вважали, що компанія збирається лише позбутися процесорів Intel, замінивши їх власними SoC на архітектурі Arm. Потім з’явилися дані про те, що Apple також готує власний dGPU – замість 3D-прискорювачів AMD. І ось новини про те, що Apple позбудеться модемів Qualcomm на своїх пристроях. Зараз вони розробляють власні модеми.

Зараз в смартфонах iPhone 12 використовується 7-нанометровий модем Snapdragon X55, що забезпечує зв’язок 5G. До слова, його звинувачують в невисокій автономності iPhone 12: мовляв, був би 5-нанометровий Snapdragon X60 c меншим енергоспоживанням, то телефони працювали б довше. Претензія, треба сказати, дуже дивна, особливо з огляду на ємність акумуляторних батарей iPhone 12.

Незрозуміло, чи стало це причиною, по якій Apple вирішила відмовитися від модемів Qualcomm, або максимально повний перехід на «свої чіпи» є якимось глобальним планом, але Apple почала працювати над власним модемом.

Apple позбудеться модемів Qualcomm на своїх пристроях

Акції Qualcomm «почервоніли» на новини про розробку Apple власного модему
За даними видання Sina Technology, про це на зустрічі з працівниками компанії повідомив Джоні Сруджі (Johny Srouji) - старший віце-президент з технологій апаратного забезпечення Apple.

Більше поки ніяких подробиць, але цієї новини виявилося досить, щоб акції Qualcomm сильно впали. Очевидно, що як тільки свій модем у Apple буде готовий, він моментально з'явиться в iPhone і, ймовірно, MacBook. Qualcomm зараз дуже добре заробляє на Snapdragon X55, що поставляються Apple, але в майбутньому це джерело доходу припинить своє існування. Само собою, інвесторам таке не подобається.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Sourceithome
Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Секрети самостійного складання ПК

Придбання персонального комп'ютера – важливе завдання. Пристрій має широку сферу застосування, без нього неможливо уявити навчання, роботу, вільний час...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -