Реклама

Чому Vodafone забороняють українцям безкоштовну роздачу мобільного інтернету?

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

В епоху масового доступу до мережі інтернет, вигідні тарифні плани з необмеженою кількістю ГБ користуються шаленим попитом. На жаль, отримати справжній безлімітний мобільний інтернет не вийде, оскільки відомі оператори обмежують кількість використаних ГБ, задля великих цілей, а саме комфортного користування інтернетом іншими користувачами. Зараз не будемо шукати істину в обмеженому “безлімітному” інтернеті, а поговоримо про роздачу інтернету користувачами, які користуються безлімітними тарифами. Зараз в Україні два оператори пропонують такі тарифи, а саме Lifecell та Vodafone. Якщо перші не обмежують користувачів у роздачі інтернету, то другі навпаки на цьому заробляють і пропонують як додаткову опцію до тарифного плану. Так чому Vodafone забороняють українцям безкоштовну роздачу мобільного інтернету?

Фактично, можна відмітити дві причини: навантаження на мережу та зменшення прибутку.

Навантаження на мережу

Якщо оцінити ситуацію з сторони компанії, яка пропонує мобільний інтернет, то цілком логічно, що більшість українців використовують роздачу мобільного інтернету не на інші смартфони, а для планшетів, ноутбуків і ПК. Як відомо, смартфони не вважаються пристроями, які витрачають найбільше трафіку, а от планшети і ноутбуки якраз таки створені саме для того. На них переглядаються фільми, грають в ігри, серфиться велика кількість сайтів і тому подібне, а це, в свою чергу, призводить до підвищення навантаження на мережу і, відповідно, на якість зв’язку для інших користувачів. Якщо ще врахувати той факт, що “безлімітний” інтернет умовно безлімітний (від 40 до 50 Гб трафіку), то після вичерпання допустимої кількості ГБ включаються фільтри, які зменшують швидкість інтернету через мобільні мережі. Швидкість зменшується до такого рівня, що користуватися інтернетом можна тільки в месенджерах і в інших сервісах, яким непотрібен швидкий інтернет.
P.S Якщо ви зараз подивитеся в налаштуваннях смартфона кількість витрачених ГБ даних і порівняєте їх з витраченими на ПК, то різниця буде неймовірною і стане зрозуміло, чому Vodafone забороняє таке.

Зменшення прибутку

Напевно це основна причина таких дій з сторони компанії Vodafone. На вашу думку, для чого абоненти підключають тарифні плати з безлімітним мобільним інтернетом? Щоб один раз в місяць заплатити певну суму і користуватися інтернетом на багатьох пристроях, оскільки використовувати одному понад 40 ГБ мобільного інтернету досить складно (якщо не брати до уваги YouTube та перегляд фільмів онлайн).

Компанії Vodafone не подобається такий варіант розвитку подій, оскільки тариф Vodafone SuperNet Unlim коштує 260 грн і якщо одним тарифним планом буде користуватися 2 і більше людини, фінансові втрати будуть неймовірними. Враховуючи це, вони вирішили зробити цю функцію платну, а саме 10 грн в день для кожного пристрою. Фактично, така ціна була вибрана для того, щоб абоненти не мали бажання ділитися своїм мобільним інтернетом з іншими і стимулювати решту абонентів платити 260 грн і підключати собі безлімітний інтернет.

Для прикладу, Lifecell “закривають очі” на те, що їхні абоненти діляться безлімітним інтернетом з іншими. Хоча це й хороша новина для всі, але така “акція” буде тимчасовою, оскільки Lifecell зараз конкурує з іншими провідними операторами і хоче переманити більшість їхніх абонентів до себе.

В будь-якому випадку, найкращим варіантом для всіх нас, стане запуск StarLink від Ілона Маска, який повинен вирішити більшість проблем із мобільним інтернетом, які зараз болючі в Україні.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Директор Redmi розкрив діагональ екрана Redmibook

Нещодавно ми писали про те, що Redmi збирається випускати новий ноутбук, який придатний як для ігор так і для...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -