Реклама

Чому всі радять відключати Bluetooth на телефоні та чим це небезпечно?

Останні Новини

Нещодавно всі писали, що на телефоні дуже небезпечною є функція NFC. На щастя, вже розібрались із тим, що ця технологія абсолютно безпечна, захищена та не може принести якоїсь біди користувачу. Тепер така сама історія із Bluetooth. Експерти один за другим пишуть про те, як важливо не залишати увімкненим Bluetooth на постійній основі і взагалі краще ним користуватись лише по крайній необхідності. Давайте розберемось із цією функцією і визначимо чи правда все що говорять, чи знову вигадують міфи щоб залякати людей?

Для початку треба кожному знати, що таке Bluetooth. Це технологія, яка дозволяє швидко передавати дані між пристроями без використання кабелів. При цьому пристрої можуть знаходитись на відстані до 100 метрів за ідеальних умов. Якщо взагальному, то нічого страшного в технології немає. Дослідники ще досі над цим питанням сперечаються. Одні кажуть, що Bluetooth може бути увімкнений хоч весь час, інші ж радять користуватись ним рідко і відразу вимикати. Давайте сьогодні розберемо гіршу сторону цієї історії і уявімо, що Bluetooth дійсно небезпечний. То в чому ж тоді причина?

Цікаво: Перераховано найпоширеніші неполадки Bluetooth в смартфоні

Дослідження безпеки технології передачі даних через Bluetooth почалися після посту спеціаліста з мережевої безпеки. Він нічого конкретного не сказав, лише констатував той факт, що якби він був якоюсь серйозною людиною, то ні в якому б разі не користувався Bluetooth. Після цього почалися вивчення технології, щоб спростувати чи підтвердити такі побоювання. В результаті виділили декілька небезпек, які несе використання Bluetooth.
По-перше, шахраї. Деякі спеціалісти кажуть про те, що за допомогою Bluetooth хакери можуть залізти в чужий телефон. Здається, як це можливо? Потрібно ж підтвердження підключення. Шахраї знають як підключитись до нового пристрою без згоди, у них на кожен випадок є схема. Вони просто надсилають відразу багато запитів і таким чином підключаються. Говорять, що для цього навіть не потрібно новітніх технологій.

По-друге, конфіденційність. Є теорія, що великі мережі супермаркетів чи інших торгових точок, можуть слідкувати за своїми клієнтами за допомогою Bluetooth (дивитись за їх пересуванням по магазину), а потім ці дані використовувати для реклами чи інших маркетингових схем. Саме по собі таке слідкування не несе небезпеки, звісно якщо дані не потраплять до третіх рук.

Чи дійсно вище написані небезпеки реальні? Відразу кажемо, що швидше ні, ніж так. Якщо говорити про супермаркети, то їм не потрібен Bluetooth щоб слідкувати за клієнтами. У них купа камер по всьому залу і на вході, вони можуть слідкувати за кожним одночасно або ж за кимось одним. Не потрібно так сильно все ускладнювати, підключатись до пристрою і т.д. Все набагато простіше.

Щодо хакерів, то це вже більш реально, але все одно не варто хвилюватись. Щоб зловмисник проник до вас у пристрій треба декілька умов: відстань не більша як 10 метрів, трохи часу та видимість вашого пристрою для чужих. Тобто, зрозуміло, що якщо хтось захоче дуже підключитись до вашого смартфону, то ви його швидше за все побачите біля себе. З великої відстані не можливо підключитись, бо є багато перешкод. Теоретично хакери можуть таким чином зламувати смартфони чи щось інше, але швидше за все вони вигадають якусь іншу простішу схему.

Варто знати: Розповідаємо, як увімкнути Bluetooth у Windows 10

Отож, чи боятись Bluetooth, чи ні діло кожного. Але як говорять дослідження і їх аналіз, то особливих небезпек немає.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

В ПриватБанк не знают, где исчез SWIFT – перевод

Стаття доступна українською...Сегодняшний материал продолжает нашу рубрику "ПриватБанк и Клиенты". На этот раз речь пойдет о переводах, а точнее...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -