Реклама

Чи варто українцям користуватися електронними гаманцями

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Протягом останніх декількох років все більше українців переходить на оплату покупок в інтернеті. Переваг такої оплати цілком достатньо і найбільшою є те, що ви можете оплатити будь-яку покупку прямо з свого смартфона не відходячи від свого дивану. Фактично, причиною популярності цього способу оплати є саме його зручність та швидкість, оскільки кожна оплата виконується буквально в декілька натискань і вам залишається тільки очікувати на доставку придбаного товару. В більшості випадків, для оплати в інтернеті, українці використовують банківські картки, але доступний ще один спосіб, який не так сильно поширений в Україні – оплата за допомогою електронних гаманців. Відповідно до цього, сьогодні поговоримо про те, чи варто українцям користуватися електронними гаманцями. Для початку варто детальніше розповісти про електронні гаманці.

Електронні гаманці - сервіси, які пропонують своїм користувачам зберігати свої кошти у віртуальному просторі без прив'язки до банківських карт, та ще й анонімно. Зазвичай, електронні гаманці використовуються для оплати в інтернет-магазинах, в онлайн-іграх і тому подібних сервісах. Окрім цього, вони дозволяють здійснювати грошові перекази між власниками електронних гаманців та багато іншого.

Стосовно анонімності, то основною перевагою електронних гаманців є те, що в них не зберігаються ваші особисті дані, які шахраї можуть використовувати проти вас.

Також варто відмітити ще одну перевагу електронних гаманців - зручність та швидкість, оскільки оплата здійснюється набагато швидше, ніж при оплаті банківською карткою.

Тепер стосовно недоліків електронних гаманців. Найперше, що приходить на думку, це те, що ваші кошти, які зберігаються в електронному гаманці, не беруть участі в системі страхування вкладів.

Окрім цього, користувачі електронних гаманців часто піддаються шахрайським діям і вони набагато ефективніші проти тримачів банківських карток.

Також варто відмітити те, що в Україні легальні не так багато електронних гаманців. Для прикладу, такі популярні сервіси як QIWI, ЮMoney,WebMoney заборонені в Україні.

Фактично, залишаються тільки Payeer, Liqpay (власність ПриватБанку), PayPal (працює некоректно і відсутня гривня), GlobalMoney (дивні речі творяться навколо нього) та Perfect Money.

Як бачите, вибір електронних гаманців в Україні не такий вже й великий, тому, в нашому випадку, найоптимальнішим рішенням буде оплата покупок за допомогою банківської картки, оскільки так справді безпечно і хвилюватися за безпеки своїх коштів та особистих даних, не буде потреби. Єдиний варіант використання електронного гаманця - PayPal. Причиною цього є те, що ним користується достатня кількість користувачів за межами України і практично у всіх країнах він дозволений. Також варто зауважити, що Міністерство цифрової трансформації заявило про бажання провести перемовини з керівництвом PayPal, щоб їхній сервіс почав офіційно працювати в Україні з українською техпідтримкою та підтримкою нашої валюти.

Також нещодавно було названо 7 способів, як заробити криптовалюту в 2021 році.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Valve запланували випуск ігрового пристрою, який буде зчитувати мозкову активність

Нещодавно Гейб Ньюелл розказав, що Valve запланували випуск ігрового пристрою, який буде зчитувати мозкову активність. Цей пристрій буде пов'язаний...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -