Реклама

Чи знаєте ви, що ваші фотографії зроблені на iPhone містять аудіо?

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Під час зйомки на iPhone (6s і вище), за замовчуванням ви також знімаєте коротке відео зі звуком, яке називається «Жива фотографія». Коли ви ділитеся фотографією з друзями, додається аудіо. Ось як не ділитися аудіо та як повністю вимкнути його.

Як це відбувається?

У 2015 році Apple представила функцію під назвою Live Photo на iPhone 6S (і iOS 9), яка записує короткий відеокліп щоразу, коли ви робите фотографію. Окрім відео, Live Photo також записує аудіо з мікрофона вашого iPhone.

Тож якщо ви робите фотографії з увімкненим режимом Live Photo (який є параметром за замовчуванням), ви також знімаєте потенційно незручне або делікатне аудіо, яким ви можете ділитися з друзями, не підозрюючи цього. На щастя, є кілька речей, які ви можете зробити з цим.

Цікаво: Розповідаємо, як вимкнути покупки в додатках на Android або iPhone.

Як поділитися живою фотографією як нерухомою фотографією?

Якщо ви робите фотографії в реальному часі і хочете поділитися ними як нерухомим зображенням, яке не містить аудіо чи відео, у вас є така опція на аркуші «Поділитися». Спочатку відкрийте програму «Фотографії», виберіть фотографію, якою ви хочете поділитися, і натисніть кнопку «Поділитися» (яка виглядає як закруглений квадрат зі стрілкою вгору).

Коли з’явиться меню «Поділитися», торкніться кнопки «Наживо», розташованої у верхньому лівому куті ескізу фотографії, доки вона не стане сірою, а на значку «Живе фото» буде похила риска. Це тимчасово вимикає Live Photo для цієї фотографії — зміна вступає в силу лише після того, як ви поділитеся нею.

Потім поділіться фотографією , як зазвичай. Пам’ятайте, що наступного разу, коли ви поділитеся тією ж фотографією, Live Photo буде знову ввімкнено, і вам потрібно буде вимкнути її вручну, використовуючи цю саму техніку.

Цікаво: Розповідаємо, як записати екран на Apple iPhone 12.

Як видалити аудіо або відео з живої фотографії

Ви також можете редагувати Live Photo в програмі Photos та вимкнути Live Photo або конвертувати Live Photo на звичайну фотографію.

Щоб видалити лише аудіо, але зберегти відео з Live Photo, відкрийте програму «Фотографії», виберіть фотографію, яку потрібно відредагувати, і торкніться кнопки «Редагувати» в кутку екрана. Потім торкніться значка Live Photo, який виглядає як три концентричні кола (з пунктирним колом зовні).

Потім торкніться значка динаміка у верхньому лівому куті екрана, доки його не буде встановлено, і торкніться «Готово».

Відтепер під час відтворення Live Photo ви не чутимете звуку, а поділяючи його, ви публікуєте лише відео, а не аудіо. Щоб відновити його пізніше, ви можете натиснути «Редагувати» під «Фотографії» та вибрати «Повернути», щоб відновити аудіо.

Щоб перетворити живу фотографію на фотографію, повторіть наведені вище дії (у програмі «Фотографії» виберіть фотографію, торкніться «Редагувати» та виберіть піктограму «Живе фото»). Потім торкніться кнопки «Наживо» у верхній частині екрана, поки вона не стане сірою з смугою.

Після цього натисніть «Готово». Відтепер, скільки б разів ви не ділилися фотографією, це буде просто нерухоме зображення. Якщо ви передумали і хочете повернути Живу фотографію, відредагуйте зображення ще раз у програмі «Фотографії» та торкніться «Повернути».

(До речі, ви також можете витягти інше зображення з відео Live Photo, щоб стати фотографією, якою ви ділитеся з іншими.)

Цікаво: Для користувачів iOS 16 скоро CAPTCHA залишиться в минулому.

Як перестати робити живі фото?

Якщо ви не хочете спочатку робити Live Photos, ви можете повністю вимкнути їх . Відкрийте програму «Камера» та перейдіть у режим «Фото». Торкніться кнопки Live Photos на панелі інструментів (три концентричні кола). Якщо вимкнено, значок Live Photo матиме косу риску.

На жаль, за замовчуванням програма Камера знову вмикає Live Photo, коли ви наступного разу відкриєте програму Камера. Щоб зберегти налаштування Live Photo між сеансами камери, вам потрібно буде перейти в налаштування.

Щоб внести зміни, відкрийте програму «Налаштування» та перейдіть до розділу «Камера» > «Зберегти налаштування», а потім переключіть «Живе фото» у положення «Увімкнено».

Це вимикає Live Photo під час наступного запуску програми Камера, а не скидає стан на Live Photo, як говориться в описі під перемикачем.

Цікаво: Відомо, чому в першому смартфоні від Apple не було функції “копіювати-вставити”.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відомий дизайн бездротових навушників від HTC

Компанія HTC вирішила розширити свій ринок товарів і почне випускати новий продукт - бездротові навушники.Нам відомий дизайн бездротових навушників...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -