Реклама

Для чого використовують мережі 5G глибоко під землею

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Не так давно, розпочалося масове впровадження мереж 5-го покоління в світі, як вже з’являються нові способи використання 5G в приватних сферах, які розповсюджуються на медицину, технологічні процеси, будівництво і тому подібне. Зараз же розповімо, для чого використовують мережі 5G глибоко під землею.

Найперше варто розуміти, що 5G розроблялося не тільки для використання смартфонами, або іншими розумними пристроями для розваги та зв’язку. Мережу 5G розробляли в першу чергу для використання в тих секторах, де стандартного Wi-Fi та 4G недостатньо, а саме їхньої передачі даних. Мережа 5G пропонує таку швидкість передачі даних, що для використання на смартфонах її навіть не потрібно, оскільки звичайний користувач навіть не відчує різниці від 4G.

5G ідеально підходить для тих сфер діяльності, де справді необхідно велику швидкість передачі даних, та ще й стабільність зв’язку. В плані медицини, а саме дистанційних операцій і тому подібного, це ідеальна технологія, оскільки затримки в інтернет-з’єднанні тут надзвичайно мізерні. Так ось, по цій причині, в Китаї почали використовувати технологію 5G на вугільнодобувних (та інших) шахтах.

За допомогою якісного бездротового зв’язку можна легко та безпечно стежити за процесом видобутку, за справністю видобувної техніки і тому подібне. В першу чергу це пов’язано з безпечністю процесу, оскільки професія шахтаря вважається одною із найнебезпечніших. З використанням 5G роботизовані пристрої можуть виконувати свою роботу на вражаючих глибинах, не піддаючи ризику шахтарів.

Іншою причиною використання 5G станцій під землею є те, що процес видобутку більш продуктивний, а значить і збільшується прибуток видобувних компаній. Зараз же, залишається очікувати на те, коли такі технології почнуть запроваджуватися в українських шахтах.

Також нещодавно стало відомо, чому українським мобільним операторам вигідно запускати 5G в Україні.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Смартфон Samsung Galaxy A72 отримає шість камер

Пару років тому Samsung представив перший у світі чотирикамерний телефон Galaxy A9 (2018), зараз компанія працює над підключенням до...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -