Реклама

DVD-привід: потрібен сучасним комп’ютерам чи ні?

Останні Новини

Ви вже помітили, що DVD-привід в сучасних ноутбуках та комп’ютерах повністю відсутній? Випускають звісно ще моделі із ним, але дуже мало. В більшості його немає. Цікаво дізнатись причину, чому він раніше був такий необхідний, а зараз без нього обходяться і не згадують? Читайте далі.

Раніше, ще декілька років тому, щоб подивитись фільм, завантажити гру чи якусь програму потрібно було йти купувати диск і з нього вже переглядати чи встановлювати. Зараз такого ніхто не робить, та і диски можна рідко зустріти в продажі, хоча раніше були цілі спеціалізовані магазини. Вся справа в тому, що раніше був повільний інтернет із обмеженнями по використанню Гб. Зараз в доступі у людей будь-якої швидкості інтернет або Wi-Fi і все, що раніше було на дисках можна знайти безкоштовно в інтернеті. Завантажуються фільми та програми також набагато швидше, ніж з диска. Тим більше, що переглядати усе тепер можна взагалі онлайн.

Цікаво: Перераховано 5 правил збереження інформації на електроносіях

Не дивлячись на це, все ж таки існують випадки, коли DVD-привід може пригодитись. Ні не подумайте, це не якісь важливі задачі. Просто для багатьох людей, які виросли в епоху активного розвитку DVD-дисків, вони стали чимсь невід'ємним. Людина знає, що може подивитись будь-що онлайн в інтернеті, але їй краще увімкнути диск в комп'ютер чи ноутбук і насолоджуватись моментом. Це можна порівняти із тими, хто читає лише паперові книги, або з меломанами, які слухають музику лише на професійних музичних центрах. Вони іншого формату не признають, він їм не подобається.

Також можна на DVD-дисках зберігати інформацію, використовуючи їх замість флешки чи зовнішніх накопичувачів. Можливо, комусь цей варіант найзручніший, але точно не самий надійний. Диск в будь-який момент може пошкодитись і все, ви більше не зможете відновити записані дані. Хіба відразу робити два екземпляри. Якщо ж ви все таки зберігаєте щось на диску важливе, то потрібно подбати про те, щоб сам диск мав коробочку спеціальну та лежав в сухому місці.

DVD-диски ще дуже полюбляють далекобійники, в яких немає на постійній основі інтернету і це єдиний варіант переглянути фільм в вільний час. Тому не варто рахувати, що диски взагалі вийшли з нашого життя. Продовжують продаватись різні DVD-плеєри, програвачі, і навіть спеціальні такі установки де внизу вставляється диск, а зверху екран. Дуже зручно для дороги чи місць без покриття мережі.

Варто знати: Названо комп’ютерні пристрої з минулого, якими вже ніхто не користується

Якщо у вас немає DVD-приводу у ноутбуці чи ПК, але ви хотіли б його, то можна купити зовнішній, він підключається за допомогою USB-кабеля. Якщо ситуація протилежна - DVD-привід є, але не потрібен, то можна на його місце встановити за допомогою перехідника накопичувач. Зовні це буде не помітно, а вам буде корисно зайняти не потрібне місце чимсь важливим.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Ручні полососи: як обрати кращу модель для себе

Вертикальні пилососи завойовують дедалі більшу групу прихильників — в основному через їх мобільність, простоту використання і зберігання, а також...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -