Реклама

Факти про безкоштовний антивірус на комп‘ютер

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Абсолютно всі власники сучасних електронних пристроїв (особливо комп’ютерів та ноутбуків) намагаються по максимуму захистити їх від різної зловмисницької діяльності або ж шкідливих вірусів.

Але для того, щоб робити це дійсно правильно, спочатку потрібно розібратися, що це таке, і які бувають різновиди віртуальних антивірусів, що ми й зробимо в сьогоднішній статті. Розпочнемо із видів програм антивірусів для захисту системи ПК.

1. Безкоштовний (Freeware).

Перший тип антивірусів є найчастіше уживаним, так як, щоб його завантажити не потрібно докладати майже ніяких зусиль: просто ввести у пошукову строку браузера «безкоштовні антивіруси». Потім встановити його і вільно користуватися, навіть не підозрюючи про те, що Freeware не виконує жодних захисних дій, а просто займає вільне місце оперативної пам‘яті.

До того ж, після встановлення подібних застосунків, програмне забезпечення може працювати ще гірше, чи занести незліченну кількість шкідливих вірусів.

2. Умовно-безкоштовний антивірус (Shareware).

Такий тип антивірусів має більше корисних можливостей для захисту системи вашого комп‘ютера. Позитивний плюс в тому, що він частково безкоштовний, але у такій версії буде значно коротший список функціоналу.

Із негативних факторів: антивірус може дуже довго працювати, деякі операції будуть здійснюватися значно повільніше, ніж має бути. І взагалі, безкоштовні версії таких антивірусів спеціально створені, щоб спонукати користувача на покупку кращого захисту для системи.

3. Умовно-безкоштовні антивіруси (пробні версії).

Існують зовсім протилежні версії антивірусів, але вони також мають свої нюанси. Наприклад, у пробних версіях платних антивірусів навпаки значно розширений функціонал, тобто він має звернути увагу користувачів, щоб в подальшому вони придбали його.

Проте, як вже стало зрозуміло, після закінчення цього пробного періоду, зникають й можливості антивірусу, тому надалі за нього просять певну плату (в більшості випадків).

Оцінивши всю вищенаведену інформацію, можна зробити висновок, що для отримання якісної програми, яка дійсно захищає комп‘ютер від всіляких шкідливих вірусів, потрібно лише купувати антивірус, перевірений іншими користувачами. Проте, працювати на ПК чи ноутбуці, здебільшого можна без програм від вірусів, в тому випадку, якщо ви дотримуєтесь правил цифрової гігієни на Інтернет-просторах.

Цікаво: Названо одну з найкращих антивірусних програм для Windows в 2021 році.

Але, якщо ж ви все-одно бажаєте встановити деякі антивіруси, то потрібно точно знати які саме.

Одними із відомих розробників якісних програм безпеки є Dr. Web та Zillya. За даними статистики, антивіруси, які вони випускають, забезпечують розширений функціонал і найголовніше враховують всі нюанси географічних розташувань.

Також нещодавно ми розповідали, як безпечно користуватися смартфоном, без використання антивірусних програм.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Розкрито технічні характеристики та дизайн смартфона Oppo Reno5 Pro

Сьогодні було розкрито технічні характеристики та дизайн смартфона Oppo Reno5 Pro. З основними моментами можете ознайомитися нижче. Технічні характеристики OPPO Reno5...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -