Реклама

Як можна повернути банківську карту, якщо завис банкомат ПриватБанку

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

ПриватБанк – найпопулярніший банк в Україні, а його термінали самообслуговування та банкомати користуються найбільшою популярністю серед українців. Досить часто, декілька разів в місяць, біля їхніх банкоматів вишиковуються величезні черги, які найчастіше спостерігаються перед вихідними, святами і в дні ЗП, пенсій, соціальних виплат. Найчастіше, причиною такого “штурму” банкоматів є те, що українці не довіряють банкам і не бажають свої кошти зайвий раз тримати на банківській картці. Ще одною причиною є те, що багато продуктових магазинів (та й інших магазинів) не хочуть працювати з безготівковими розрахунками, а значить, що в невеликих містах і селах взагалі відсутня можливість розраховуватися банківською картою. Так ось, враховуючи те, що банкомати ПриватБанку “штурмують” дуже часто, з ними періодично виникають проблеми через такі навантаження і вони починають зависати, повільно працювати, не видавати карту або готівку і тому подібне. Зараз же розповімо, як можна повернути банківську карту, якщо завис банкомат ПриватБанку.

Як ми писали вище, банкомати ПриватБанку найпопулярніші через те, що в них велика кількість вкладників, на їхні картки нараховують заробітні плати, пенсії, соціальні виплати, та й взагалі тримати свої кошти в них максимально зручно.

Враховуючи це, через банкомати ПриватБанку проходять великі суми щодня, вони працюють з великою кількістю клієнтів і виконують багато різноманітних функцій. В дні особливої активності клієнтів з банкоматом, велика ймовірність того, що він перестане працювати і просто зависне та не видасть банківську карту. Що ж робити в такому випадку?

Основне, що рекомендує сам банк, це зателефонувати на гарячу лінію банку і повідомити про ситуацію, яка з вами виникла. Справді, це ефективний спосіб, але є одне але … повернення карти буде неможливим і вам тільки перевипустять картку. Якщо ж ви не хочете перевипускати карту і відповідно очікувати на неї (якщо у вас іменна карта), то наступний спосіб вам може підійти.

Так ось, якщо під час операцій з банкоматом, він завис і не видає вам вашу карту, необхідно декілька разів натиснути на клавішу Скасувати. Якщо після декількох натискань, банкомат так і не реагує на вас, тоді необхідно знову натиснути і тримати (не більше 5 хв) клавішу "Скасувати" до тих пір, поки на екрані не з'явиться "Завершити операцію". Коли побачите її, то не відриваючи палець від "Скасувати", тиснемо на "Так" для підтвердження і очікуємо, коли банкомат видасть карту.

Якщо банкомат ПриватБанку врешті видав вашу карту, то подалі відходьте від нього і найближчі 1-2 дня не користуйтесь ним, поки його не полагодять. Якщо ви карту так і не отримали, то прийдеться дзвонити на гарячу лінію банку і потім йти в найближче відділення банку для отримання нової карти.

У випадку, якщо банкомат не повернув вам карту, рекомендуємо заблокувати її в Приват24, на випадок, якщо банкомат неочікувано поверне її тоді, коли вас не буде біля банкомату.

також нещодавно стало відомо, що українці незадоволені останніми діями з сторони ПриватБанку.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відомо, чому USB-розетки небезпечні для смартфонів

Люди, які проводять багато часу не вдома, носять із собою зарядний пристрій та підзаряджають смартфони від громадських USB-розеток. Це...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -