Реклама

Як зменшити розмір відео для надсилання через WhatsApp

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Надсилання відео через WhatsApp стало звичним явищем із популярністю програми. Однак у багатьох людей все ще виникають труднощі з обміном деякими файлами , головним чином через розмір, оскільки сама програма передбачає обмеження до 16 МБ для фотографій, аудіо та відео.

Сьогодні ITechNews пропонує ряд альтернатив для зменшення розміру ваших файлів, якими ви можете поділитися через WhatsApp . 

Зміна роздільної здатності камери

Найпростіший спосіб зменшити розмір відео на телефоні – це встановити роздільну здатність камери. У нашому прикладі ми будемо використовувати  iPhone 8 Plus . Перевірте це крок за кроком:

1. Перейдіть до пункту «Налаштування».

2. Тепер натисніть «Камера».

3. Потім виберіть «Запис відео».

4. На наступному екрані показано поточну роздільну здатність камери iPhone , яка становить 1080 HD зі швидкістю 60 кадрів в секунду. Ми перейдемо на 720 HD зі швидкістю 30 кадрів в секунду, найнижчу в системі. Зауважте, що сам екран показує середнє значення місця, яке використовує кожне відео в роздільній здатності.

5. Ось і все, тепер ваші відео, записані на ваш мобільний телефон, будуть займати менше місця, ніж раніше.

Важливо пам’ятати, що  WhatsApp знижує якість відео для надсилання. Наприклад, якщо його загальний розмір становить 20 МБ, він буде додатково зменшений, коли його буде надіслано програмою.

Редагування відео в мобільному додатку

Інший спосіб зменшити розмір відео — використовувати мобільний додаток для редагування. У нашому прикладі ми будемо використовувати InShot , один з найбільш використовуваних. Перевіряти:

1. Відкрийте програму InShot.

2. На головному екрані виберіть «Відео», а потім «Нове».

3. Виберіть відео, розмір якого потрібно зменшити.

4. В основній частині InShot у вас є можливість скоротити тривалість відео. Для цього просто потягніть кінці виділеної області до кінцевої і початкової точки.

5. Якщо ви не хочете змінювати тривалість, а лише остаточний розмір, клацніть на символі спільного доступу у верхній частині екрана праворуч.

6. Після цього з'явиться можливість налаштувати остаточну роздільну здатність відео та частоту кадрів, а також відобразиться приблизний розмір відео зі змінами. Внесіть зміни, щоб він мав зменшений остаточний розмір, а потім натисніть «Зберегти».

7. Готово, тепер просто надішліть нове відео через WhatsApp.

Цікаво: Названо простий спосіб запису відео з екрану на смартфонах Xiaomi.

Редагування відео на ПК

Якщо у вас є відео, збережене на вашому ПК, або ви звикли редагувати відео через нього, його також легко зменшити, щоб його можна було пересилати через WhatsApp.

У нашому прикладі ми будемо використовувати програму Premiere Pro . Перевіряти:

1. Відкрийте Premiere Pro.

2. Потім створіть новий проект.

3. Тепер імпортуйте відео в рядок редагування.

4. Потім натисніть опцію «Експорт», потім «Медіа» або натисніть клавіші Ctrl + M.

5. На екрані налаштування експорту змініть «Формат» на «H.264», а «Попередні налаштування» на «YouTube у форматі SD 480p».

6. Потім натисніть «Експорт», дочекайтеся завершення процесу, і все, тепер ваше відео можна поділитися через WhatsApp Web або мобільний додаток.

Стиснення файлу в .RAR або .ZIP

Інший спосіб завантажити відео зменшеного розміру – стиснути файли. Ви можете використовувати мобільний додаток, як-от RAR , на Android або стандартний для Windows, який ми покажемо вам крок за кроком.

1. Завантажте та встановіть WinRAR для Windows.

2. Потім виберіть відео в каталозі, де воно знаходиться на вашому ПК.

3. Клацніть правою кнопкою миші та виберіть опцію: «Додати до імені файлу. рідкісний».

4. Далі програма WinRAR стисне та створить файл .rar.

5. Готово, тепер просто відправте файл через WhatsApp. Пам’ятайте, що ви повинні надіслати його як документ, оскільки він не налаштовується як носій (фото чи відео) під час стиснення.

Також нещодавно ми розповідали, як використовувати свій старий смартфон в якості відеореєстратора.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Нові Redmi Note 9 розсекречені перед анонсом

Нові Redmi Note 9 розсекречені перед анонсом. Старша версія Redmi Note 9 отримає 6,67-дюймовий РК-дисплей з частотою оновлення зображення...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -