Реклама

Кнопки WPS та Reset на роутері – їх призначення та функції

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Майже усі ми користуємося роутерами в домашніх умовах, щоб мати можливість зайти в Інтернет. Проте, що це за пристрій та, які його функції, знають не всі. Трохи прояснимо це поняття для тих, хто не цікавився досі.

Роутер – це пристрій, який передає сигнал, отриманий від Інтернет-провайдера на ноутбуки, комп’ютери, планшети та інші пристрої користувача. Встановлюють роутери як для домашньої мережі пристроїв, так і в офісі. Зручність роутера в тому, що він ніби розподіляє Інтернет між пристроями, що дає можливість користуватися ним в одному приміщенні кільком людям.

Цікаво: Відомо, чому WI-FI роутер може погано функціонувати.

У цій статті ми хочемо розповісти Вам про кнопку WPS на роутері та, які функції вона виконує. Назва кнопки WPS розшифровується як Wi-Fi Protected Setup, що в перекладі означає – захищені налаштування Wi-Fi. Її призначення в роутері в тому, щоб швидко поділитися налаштуваннями Wi-Fi з будь-якими електронними пристроями. Тобто, ця технологія дозволяє пристроям, які знаходяться в приміщенні швидко підключитися до Інтернету без введення складного та довгого паролю. За допомогою цієї кнопки можна підключити до Wi-Fi не тільки комп’ютер чи ноутбук, але і телевізор, робот-пилосос, розумний годинник, тощо.

Кнопки WPS та Resert на роутері – їх призначення та функції
Зображення: Кнопка WPS на роутері

Ось алгоритм необхідних дій для підключення до Інтернету за допомогою кнопки WPS:

  • Спочатку налаштуйте пристрій, з якого хочете підключитися до Інтернету. Для цього знайдіть розділ «Налаштування мережі» або «Підключення до Інтернету» у налаштуваннях пристрою.
  • Далі знайдіть вкладку «Підключення через WPS» чи «Підключення до роутера» в налаштуваннях мережі. Активуйте необхідну функцію.
  • На роутері знайдіть кнопку WPS та увімкніть її.
  • Після цього роутер передасть налаштування Wi-Fi пристрою, а він, в свою чергу, їх прийме та підключення буде здійснено.

Після усіх цих дій, повторно підключатися до мережі Інтернет за допомогою паролю не потрібно. Правда ж, зручна технологія?

Кнопка Reset на роутері та її функції

Якщо натискаєте кнопку WPS, то будьте обережні. Інколи її випускають сумісною з кнопкою Reset. У функції останньої входить скидання налаштувань самого роутера. Довге утримування кнопки може призвести до того, що увімкнуться функції Reset і це призведе до скидання налаштувань роутера. Як правило, виробники поруч із кнопкою вказують чи вона подвійна. Там має бути написано «WPS/Reset».

Для чого потрібно скидати налаштування роутера та натискати кнопку Resert? Це потрібно робити, якщо пристрій працює некоректно. Збої в роботі роутера відбуваються з різних причин. Наприклад, це може бути стрибок напруги, або технічні роботи Інтернет-провайдера.

Цікаво: Названо місця, які категорично не підходять для встановлення Wi-Fi роутера.

Що необхідно знати про налаштування роутера?

Змінювати налаштування роутера самостійно не можна. Адже, Ви відключитесь від мережі Інтернет. Завжди налаштовують роутери фахівці Вашого Інтернет-провайдера, щоб підключити Вас до мережі.

Проте інколи необхідно переглянути налаштування роутера. Наприклад, коли Ви зателефонували провайдеру послуг та хочете вияснити для себе якісь питання. Оператор, що надає Вам консультацію, може поцікавитися інформацією про роутер, яка записана в його налаштуваннях.

Інформація про роутер може знаходитися на звороті самого пристрою, написана на наклейці. Тут вказується також адреса Вашої домашньої мережі та пароль, необхідний для підключення. Якщо ж Ви змінювали прописаний пароль на власний розсуд, то він має бути прописаний у договорі з Інтернет-провайдером. Там же прописаний і логін для входу.

Іншим способом переглянути налаштування роутера можна, якщо прописати в адресний рядок браузера таку комбінацію цифр - 192.168.0.1 чи 192.168.1.1 та натиснути «пошук».

Надіємося, що наша стаття була для багатьох з Вас цікава та інформативна.

Також нещодавно стало відомо, як збільшити швидкість інтернет-з’єднання за допомогою роутера

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Продажі GTA V знизилися напередодні виходу PlayStation 5

Генеральний директор Take-Two Interactive Штраус Зельник (Strauss Zelnick) в фінансовому звіті оголосив про те, що відвантаження Grand Theft Auto...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -