Реклама

Куди зник колись популярний у всьому світі бренд Motorola

Останні Новини

Motorola Inc. – американська компанія, яка в свій час займала лідируючі позиції в області інтегрованих телекомунікацій та вбудованих електронних систем. Aмериканська компанія Motorola була також однією з засновниць систем мобільного зв’язку, a у 1983 році випустила перший в світі комерційний портативний стільниковий телефон. Tакож на протязі своєї гучної історії ця компанія випускала багато дуже популярних моделей мобільних телефонів. Чому ж зараз майже неможливо побачити на полицях магазинів продукцію цієї компанії. Давайте прослідкуємо історію цієї, без перебільшення сказати, легендарної компанії.

Цікаво: Розкрито дизайн нового Moto Razr 2022

Motorola була заснована у 1928 році братами Полом та Джозефом Галвінами та мала назву Galvin Manufacturing. Її штат складав 5 працівників, займалась вона випуском блоків живлення для радіоприймачів.

В 1930-х роках компанія почала виробництво автомобільних радіоприймачів і тоді ж зареєструвала торгову марку Моторола, а пізніше, в 1947 році, була перейменована в Моторола і вся компанія. Починаючи з 1950-х років компанія займається електротехнікою та телекомунікаціями. Тоді ж для неї був розроблений відомий до нашого часу логотип у формі крила летючої миші. У 1956 році Моторола випустила перший у світі пейджер, а у 70-90-ті займалась виробництвом мікропроцесорів.

Як було сказано вище, свій перший мобільний пристрій Моторола випустила у 1983 році. Тоді компанія розробила прототип системи стільникового зв'язку DynaTAC, частиною якої був бездротовий телефон. У 1989 році була випущена MicroTAC компактніша та прогресивна для того часу модель, яка мала вже тоді дисплей, правда дуже маленький, який вміщував лише 8 символів. У 1996 році Motorola випускає свій перший розкладний телефон StarTAC. Це вже був невеликий за розміром пристрій, вагою всього 88 г. В цей же час в компанії починаються перші проблеми. Motorola втрачає декілька мільярдів доларів вкладених в провальний проект супутникової телефонії Iridium. Також сильно зростає конкуренція збоку Nokia, яка почала активно завойовувати ринок випуском своїх інноваційних мобільних телефонів. В цей час для того, щоб витримати конкуренцію, почалася розробка Motorola RAZR V3, іміджевої та дорогої моделі, яка викликала певні побоювання керівництва, але все ж таки була запущена в серію у 2004 році і відразу стала найбільш продаваною моделлю компанії. Тонкий корпус, стильний дизайн, клавіатура з підсвіткою, камера з роздільною здатністю 640 на 480 пікселів. Все це викликало шалений інтерес з боку покупців. Також тоді ж був випущений Моторола Е398, телефон з широким вибором функцій та стерео звучанням мав змогу працювати з аудіофайлами в форматі midi та MP3, та мав картку пам'яті для запису музики. В тому ж році виходить ще одна легендарна модель Motorola С115. Це була бюджетна модель з величезною батареєю та кількома іграми.

Цікаво: Легендарна Motorola представила смартфон, який набрав рекордну кількість балів в AnTuTu

У 2002 році була випущена ще одна цікава модель Моторола V70, кришка якої оберталася. В плані функціональності це майже нічого не давало, але увагу до себе привертало. У 2006 році була випущена модель Moto Q, що мала QWERTY-клавіатуру, кольоровий екран та працювала на Windows Mobile 5.0.

У 2011 році корпорація Моtorola Inc розділилася на дві незалежні компанії Motorola Solutions та Motorola Mobility. B подальшому, в 2011 році Motorola Mobility переходить до компанії Google, а в 2014 році булa придбанa компанією Lenovo. B той же час назва бренду скоротилася до Mоtо. Під цим брендом все ще випускалися смартфони досить-таки високого рівня якості. Серед них Moto G Power з автономною роботою до трьох днів, Moto Edge+ з вигнутим безрамковим екраном, Moto Razr 2 2020 року, розкладна модель, яка отримає продовження як Moto Razr 2022.

Отже, не дивлячись на складні періоди в своїй історії, марка все ще існує та тішить своїх прихильників новими моделями.

Цікаво: Motorola випустили найдешевший субфлагман, який знищив Xiaomi та Samsung

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Компанія Apple спочатку випустить 6,1-дюймові моделі iPhone 12

Сьогодні підтвердилася інформація, що Apple спочатку випустить 6,1-дюймові моделі iPhone 12. В серпні, DigiTimes повідомляв, що першими вийдуть 6,1-дюймові...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -