Реклама

Малі діти випадково знайшли велику вразливість в OC Linux

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Сьогодні ми дізналися, як малі діти випадково знайшли велику вразливість в OC Linux. Як повідомляється, двоє дітей гралися на комп’ютері свого батька і випадково виявили уразливість в дистрибутиві Linux Mint. Її вже усунули.

Діти просто натискали випадкові клавіші на фізичній та на екранній клавіатурі комп’ютера. В результаті стався збій заставки Linux Mint, і діти отримали доступ до робочого столу.

Як виявилося, вразливість перебувала в компоненті екранної клавіатури libcaribou, який поставляється з інтерфейсом робочого столу Cinnamon. Користувачеві було досить натиснути клавішу «ē» на екранній клавіатурі. У більшості сценаріїв відбувається збій в роботі процесу робочого столу Cinnamon.

Іноді ж уразливість приводила до збою в роботі заставки, що давало користувачам доступ до основного робочого столу. Проблема стосувалася всіх дистрибутивів Linux Mint, які використовували Cinnamon версії 4.2 і старше.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Найкращі альтернативи сервісу відеоконференцій Zoom

Найкращі альтернативи сервісу відеоконференцій Zoom відповідають всім вашим потребам у відеодзвінках та конференціях, якщо ви не можете (або не...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -