Реклама

Названо 10 найкращих версій Windows, які ви могли пропустити

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

За останні 35 років Microsoft випустила щонайменше 30 основних версій операційної системи Windows. Але не всі вони були успішними і пам’ятними, тому ми вважаємо, що було б цікаво оцінити 10 найкращих версій Windows, які ви могли пропустити.

Критерії рейтингу

Коли хтось каже, що щось було «найбільшим», це говорить про те, що воно мало поєднання спадщини, впливу, інновацій та можливостей для свого часу. Це рецепт, який діє тут у цьому рейтингу, який не є (і ніколи не може бути) остаточним списком, щоб об’єктивно довести, яка версія Windows є “найкращою”.

Насправді, якщо вам потрібен список «найкращих» версій Windows, ви можете отримати список версій Windows з найбільшою кількістю функцій, найменшим числом помилок та найсучаснішою безпекою – іншими словами, список версій Windows у хронологічному порядку. Ні, цей список буде набагато веселішим, ніж це.

Щоб все було простіше, ми розглядали лише настільні версії Windows. Мобільні операційні системи, такі як Windows CE, Windows Phone, Windows Mobile 10 та Windows RT, є ще одним звіром, як і серверні версії Windows, такі як Windows Server 2003.

10. Windows 3.0 (1990)

Windows 3.0 об'єднав заплутано назване сімейство продуктів Windows 2.x (Windows 2.03, Windows / 286, Windows / 386 та ін.) В єдине середовище, яке працювало на машинах, починаючи від низькошвидкісних 8088 і закінчуючи 386 процесорами. Він також включав приголомшливий новий графічний інтерфейс із затіненим 3D-виглядом та набір чудових значків, розроблених легендою графічного дизайну Сьюзен Каре.

Він також представив пасьянс, який врятував багатьох.

9. Windows 8 (2012)

Зміни важкі, і Windows 8 радикально відійшов від традицій, що засмутило багатьох людей . Незважаючи на погані відгуки, Windows 8 була найбільш інноваційною версією Windows з часів Windows 95, наважившись зіткнутися з посягаючим світом сенсорних мобільних пристроїв, таких як iPad. Результатом стала гібридна ОС, яка могла працювати як на планшетах, так і на робочих столах.

Результат був не найкращим для користувачів настільних комп'ютерів - відмова від меню "Пуск" була помилкою, але Microsoft вирішила кілька кричущих проблем у Windows 8.1 . І під капотом Windows 8 була Windows 7 з великою кількістю недооцінених поліпшень безпеки .

8. Windows NT 4.0 (1996)

Якщо ви берете стабільність 32-розрядного ядра Windows NT і додаєте зверху дуже зручний інтерфейс Windows 95, то у вас виходить Windows NT 4.0. Його міцна стабільність (після деяких виправлень) зробила її найпопулярнішою діловою та академічною ОС Microsoft протягом багатьох років, а віддані користувачі NT4 неохоче оновлювались ще в 2003 році . 

Насправді, якби ви були готові відмовитись від сучасних зручностей інтерфейсу та оновлень безпеки, ви все одно могли б запустити Windows NT 4 для деяких завдань сьогодні - якби ви були досить сміливими .

7. Windows 98 SE (1999)

Windows 98 взяла на озброєння інновації, введені в Windows 95, і додала вдосконалений інтерфейс з більшою гнучкістю, одночасно розподіляючи 16-розрядний застарілий світ MS-DOS. Деякий час не було кращої ігрової ОС для ПК, ніж Windows 98, оскільки вона також підтримувала ігри DOS та ігри на базі DirectX.

Випуск “Друге видання” в 1999 році додав низку вдосконалень (включаючи кращу підтримку USB), завдяки яким багато хто використовував 98, доки Windows XP не вийшов у 2000 році, переходячи прямо через Windows Me . На жаль, Windows 98 виявилася надзвичайно нестабільною, але це не завадило їй стати популярним оновленням для споживачів.

6. Windows for Workgroups 3.11 (1993)

Windows for Workgroups взяв усе чудове від популярного Windows 3.11 1992 року - серед них підтримка шрифтів TruteType, підтримка мультимедіа, вбудовування документів за допомогою OLE та Minesweeper - і додав підтримку власних мереж, зробивши її найпотужнішою версією Windows для споживачів та малого бізнесу до Windows 95 .

5. Windows 10 (2015)

Windows 10 почала з хиткої критики преси через підозрілу телеметрію, що телефонує додому в Microsoft , вбудовану рекламу та примусові оновлення, що перешкоджають роботі людей. Але на честь корпорації Майкрософт, компанія з часом вирішила ці занепокоєння і протягом останніх п’яти років продовжувала стабільно оновлювати Windows 10.

На сьогоднішній день Windows 10 - це зріла, стабільна, компетентна і дуже популярна ОС з понад мільярдом користувачів . Як " остання версія Windows ", ми можемо розраховувати, що 10 буде продовжувати зростати і змінюватися з часом, коли світ змінюється разом із нею.

4. Windows XP (2001)

Навіть якщо вам не сподобався зелено-блакитний мотив інтерфейсу за замовчуванням XP, у Windows XP для багатьох споживачів було щось дуже магічне: стабільність. З XP багато користувачів ПК вперше переходили від нестабільних коренів MS-DOS Windows 98 та Me.

По дорозі вони відчули смак надійної технології Windows NT, оскільки середні ПК зовсім недавно стали досить потужними, щоб добре ними керувати. І запустили це так, що багато шанувальників XP дуже довго не бажали переходити від XP .

3. Windows 95 (1995)

Для багатьох користувачів ПК Windows 95 був тоді, коли “Windows, програмний продукт Microsoft”, став “Windows обов’язковою робочою системою ОС”. Він був гарним і простим у використанні, включав інноваційне меню «Пуск» та панель завдань, що, можливо, вперше перевершило ОС Macintosh у зручності використання.

Windows 95 представила багато стандартів Windows, які ми сьогодні сприймаємо як належне , включаючи Провідник файлів, комбінації клавіш Windows, Корзину, ярлики файлів, сучасний робочий стіл тощо. Це архетип Windows, дистильований: Будь-хто, хто знайомий з Windows сьогодні, може легко повернутися назад і використовувати Windows 95 без будь-яких проблем. Мало хто із програмних продуктів колись був настільки важливим у свій час.

2. Windows 2000 (2000)

Windows 2000 - це недооцінений шедевр - смак стабільної та більш зрілої Windows, яка відчувала себе випереджаючим часом для перших користувачів. Як "професійна" версія Windows, вона не отримала мізерного висвітлення свого споживчого аналога Windows Me. Але на відміну від попередніх версій Windows NT, 2000 вперше був цілком придатною домашньою версією Windows NT.

Він зробив все, що вам потрібно, без зайвого спалаху, і він забезпечив міцну стабільність, яка надихнула шалену лояльність у користувачів, деякі з яких не оновили знову, поки Windows 7 не вийшла в 2009 році .

1. Windows 7 (2009)

На момент випуску Windows 7 відзначила велике повернення корпорації Майкрософт від катастрофи - це Windows Vista , яка була піднята за новий підхід до безпеки ( UAC ), помилки, характер затримки ресурсів і кричуще «я хочу бути більше схожим на OS X ” Aero інтерфейс, який не відчував, що він додав багато до ОС.

На відміну від цього, Windows 7 була стабільнішою за Vista, працювала швидше на тому ж обладнанні , пом'якшувала проблеми з UAC та вдосконалювала інтерфейс Aero, щоб зробити його менш крикливим та більш стильним (і ви можете його вимкнути, якщо потрібно). Водночас Windows 7 зберігала деякі вдосконалення Vista (наприклад, пошук у меню «Пуск»), додаючи інші (наприклад, закріплюючи значок на панелі завдань).

За іронією долі, велика частина того, що все ще робить Windows 7 чудовим, полягає в тому, як вона не схожа на Windows 10. У Windows 7 немає пакетних ігор freemium , немає реклами в меню «Пуск» і немає тиску на прив’язку вашого облікового запису до хмари. Ви оновлюєтесь, коли відчуваєте, що настав час. Ваш комп’ютер відчуває, що він знаходиться під вашим контролем, а не від Microsoft. Певним чином, це остання задишка епохи, що не стосується програмного забезпечення як послуги (або як транспортного засобу для скорочення покупок в додатку), до якого багато хто все ще відчайдушно хочеться вчепитися, незважаючи на зміну технологічного ландшафту навколо нас.

З підтримкою Windows 7 нарешті закінчиться станом на січень 2020 року , вам слід оновити Windows 10, якщо це можливо, але ще належить з'ясувати, чи буде Microsoft коли-небудь знову відповідати м'якій утилітарній природі Windows 7. На даний момент це все ще найкраща настільна версія Windows, коли-небудь зроблена.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відомо, яку роботизовану техніку варто придбати додому кожному

На ринку постійно з'являються нові роботи, які виконують ту чи іншу роботу замість нас. Деякі пристрої, можливо, не варті...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -