Реклама

Названо 3 типи даних, які не рекомендується зберігати в браузері

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Практично всі, хто користується смартфонами, планшетами, ноутбуками, ПК та іншими розумними пристроями, за допомогою яких можна серфити в інтернеті, користуються такими програмами, як браузери, які є провідниками користувачів в інтернет. Це справді корисний та багатофункціональний тип програм, який суттєво полегшує нашу взаємодію з ПК та інтернетом в цілому. За останнє десятиліття, браузери суттєво просунулись в своєму функціоналі і пропонують нам такі можливості, про які ми навіть не могли подумати колись. Зараз вони працюють набагато швидше, стабільніше, виглядають більш приємно і звільняють нас від більшості рутинної роботи. Саме про це ми зараз і поговоримо та назвемо типи даних, які краще не зберігати в браузерах.

Як ми писали вище, сенс браузерів полягає в простій взаємодії нас, юзерів, з інтернет-ресурсами. Найбільш популярний функціонал браузерів, який зараз широко використовується, це автоматичне збереження логінів і паролів для входу на сайти, автоматичне заповнення домашньої адреси при реєстрації на різноманітних ресурсах та збереження даних банківських карток для швидкої оплати в інтернет-магазинах.

Проблемою в даному випадку є те, що зберігати ці дані в браузері не варто і краще все заповнювати вручну кожного разу. Чому так? Зараз розповімо.

Цікаво: Знаючи ці лайфхаки, шукати інформацію у Вашому браузері стане набагато легше.

Автоматичне заповнення адреси проживання, доставки та інших схожих даних

На перший погляд, це максимально зручна опція більшості браузерів, але на жаль, її не можна назвати безпечною. В першу чергу варто нагадати, що при реєстрації на різноманітних сайтах, інтернет-магазинах або інших ресурсах, збережені вами дані, вводять некоректно, а це означає, що все рівно прийдеться все вводити по-новому. Тоді виникає логічне запитання, для чого взагалі зберігати адресу та інше в браузері, якщо й так прийдеться все робити самому.

Стосовно небезпеки від збереження цих даних, то проблема полягає в тому, що при потраплянні на фішингові сайти, браузер може автоматично підтягувати всі збережені вами адреси, чим зловмисники успішно скористаються і збережуть в свою, не таку вже й малу, базу даних.

Паролі та логіни

Схожа історія із паролями та логінами до різних сайтів та ресурсів. В будь-якому випадку, це також зручна функція, оскільки непотрібно кожного разу зберігати та вводити всі ці дані вручну, але краще уникнути цього і кожного разу все вводити особисто.

Причина така ж, як і в попередньому випадку - при переході на фішинговий сайт, браузер може підтягнути пароль і логін, що тільки зіграє на руку тим, хто цей сайт створив.
Якщо ж ви не поспішаєте відмовлятися від цієї функції браузера, то хоча б уникайте збереження логінів і паролів на важливих ресурсах, де у випадку втрати даних, ви і ваші кошти не постраждають.

Цікаво: Названо причини, чому варто змінити браузер Google Chrome на інший.

Дані банківських карток

І на завершення, дані ваших банківських карток, які інтернет-магазини пропонують зберігати, щоб кожного разу не вводити і швидше зробити бажану покупку. Напевно в даному випадку все максимально зрозуміло - зберігати такі важливі дані в браузері не варто, оскільки не всі інтернет-магазини можуть запропонувати серйозний захист цих даних, а наслідком цього можуть стати ваші фінансові втрати, можливо й не малі.

Тому, краще кожного разу вводьте всі дані картки особисто і з підтвердженням за допомогою смс, або ж, із підтвердженням через мобільний додаток вашого банку.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Компанія Qualcomm розробляє власний ігровий смартфон

Сьогодні надійшла інформація, що компанія Qualcomm розробляє власний ігровий смартфон. Якщо вірити джерелу, Qualcomm вже в кінці поточного року...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -