Реклама

Названо 3 варіанти розповсюдження персональних даних клієнтів банківськими установами

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

В Інтернеті часто зустрічається інформація щодо того, що певний банк розповсюджує персональну інформацію клієнтів. В наш час, витік персональних даних є досить частим і в багатьох випадках ми самі цьому сприяємо. Щодо витоку інформації через банківські установи, то зараз буде названо 3 варіанти розповсюдження персональних даних клієнтів банківськими установами .

Варто розуміти, що перед керівництвом банків не стоїть задача продавати персональні дані, оскільки це економічно невигідно. Втім, вони активно використовують номери телефонів для реклами фінансових послуг, що надають самі.

Тепер щодо витоку інформації, а саме персональних даних клієнтів із банківської установи. Загалом це можливо і тут можна виділити три основні варіанти такого розвитку подій.

Перший варіант, який є найбільш поширеним, це халатне ставлення до персональної інформації, зокрема до її зберігання та утилізації. Так, такі випадки уже були зафіксовані, коли при закритті певних відділень банків, частина документації його клієнтів викидалась просто на смітник. Відповідно, дані могли потрапити до сторонніх осіб.

Другий варіант, через який ваші дані можуть потрапити до недобросовісних громадян, це продаж ваших даних співробітником банку. Такі ситуації зустрічаються нечасто, але ніхто не може бути впевнений на 100 відсотків в чесності своїх працівників. Відповідно до цього, деякі співробітники використовуючи своє місце роботи, намагаються нажитись на цьому та навмисно отримують доступ до персональних даних з метою продажу третім особам.

Третій варіант також пов'язаний безпосередньо з працівниками банків, зокрема ситуації, коли співробітник змінив місце роботи і забрав базу даних клієнтів з попереднього банку.

В цілому, варто зазначити, что дана проблема розповсюдження ваших персональних даних не є настільки поширеною, як можна подумати одразу. В більшій мірі, персональні дані активно розповсюджують мобільні оператори, торгівельні мережі та інші ресурси, де ми самі їх і залишаємо.

Також нещодавно стало відомо, що банківські картки в небезпеці: PIN-код до картки можуть розсекретити нейромережі.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відомо, як відтягнути процес погіршення роботи вашого смартфона

В процесі користування смартфонами рано чи пізно, кожен із нас, стикається із певними проблемами в його роботі. Це може...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -