Реклама

Названо 4 причини, чому не варто користуватися додатком GetContact

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Практично всі українці і не тільки, страждають від небажаних дзвінків та смс з незнайомих номерів, або, якщо говорити простіше, то спам-дзвінки та спам-повідомлення. Такі дзвінки та повідомлення дратують неймовірно, оскільки у випадку із дзвінками, спамери завжди телефонують в самі незручні години,а стосовно спам-повідомлень, то всі вхідні повідомлення будуть заповненні тільки рекламним вмістом. Способів боротьби з такими дзвінками і повідомленнями не так вже й багато і 100% захисту ви не знайдете ніде, але вихід з такої складної ситуації є і ним активно користуються українці. Називається цей спосіб додаток GetContact, який дуже популярний, оскільки ефективність в нього досить висока. Як і всюди, там де є переваги, є і недоліки, тому зараз буде названо 4 причини, чому не варто користуватися додатком GetContact.

  1. Ваш номер телефону вже не конфіденційний

Іронічно, але логічно. Додаток GetContact не просто так має велику базу номерів і причиною є те, що всі користувачі додатку автоматично додають свій номер в базу GetContact. Згідно угоди користування додатком GetContact, вони мають право розповсюджувати ваш номер телефону і ділитися ним із третіми сторонами. Фактично, ваш номер телефону можуть продати будь-якому рекламному агентству або іншій організації зацікавленій в цьому.

  1. Поширення контактів з телефонної книги користувачів GetContact

Так, саме таким способом база мобільних номерів і розширюється. Якщо в першому пункті ми говорили тільки про номер телефону користувача додатку, то зараз варто відмітити й те, що в базі опиняться всі номери телефонів, які додані в телефонну книгу користувача GetContact. Відповідно, якщо ви користуєтесь цим додатком, то в базу GetContact потрапляють і номери ваших рідних, друзів та колег по роботі.

Крім цього, всі ці номери також можуть передавати третім особам, тобто рекламним та іншим компаніям.

  1. Поширення конфіденційної інформації ваших контактів

Йдемо далі. В попередніх причинах для відмови від GetContact називалися розповсюдження вашого номера телефону та всіх інших, які є у вашій телефонній книзі. А що буде, якщо ми скажемо, що GetContact буде знати не тільки самі номери та імена абонентів, а ще й додаткову інформацію, яку ви додаєте до кожного контакту?!

До такої інформації відносяться особисті фотографії, дата народження, адрес електронної пошти, додаткові номери контактів, країна проживання та інша інформація, яка стосується кожного окремого контакта. Фактично, все, що ви заповнюєте про контакт. Як і у попередніх випадках, всі ці дані можуть продати.

  1. Розсилання спаму

Хоча GetContact покликаний захищати своїх користувачів від шахраїв, зловмисників та рекламних агентств, сам же він займається спам-розсиланнями. В угоді користування про це написано і йдеться, що вони мають право відправляти вам рекламний вміст, як особистий, так і від сторонніх компаній.

Також нещодавно стало відомо, як фонові додатки гальмують роботу смартфона та чому їх потрібно вимикати.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Українцям розказали, як розпізнати шахраїв під час пошуку віддаленої роботи

Українцям розказали, як розпізнати шахраїв під час пошуку віддаленої роботи. Експерти, які працюють на площадках з пропозиціями для працевлаштування...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -