Реклама

Названо 6 випадків, в яких необхідно негайно блокувати банківську карту

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Останні декілька років користування банківськими картками стало настільки повсякденною справою, як розплачуватися готівкою. Якщо правил стосовно користування готівкою не так багато, то з банківськими картками їх дещо більше, оскільки вони відкривають доступ до вашого банківського рахунку в руках зловмисника. Сьогодні ж буде названо 6 випадків, в яких необхідно негайно блокувати банківську карту.

Всі дані банківської картки розсекречені

Дана неприємна ситуація може статися тоді, коли ви віддали свою картку для оплати касиру або іншому співробітнику магазину, а він з нею кудись відійшов в сторону або ж почав переписувати її дані. Таких випадків можна зустріти досить багато, і в даному випадку, краще свою карту перевипустити, щоб всі дані не були поширені в інтернеті, або ж, щоб ними не заволоділи зловмисники.

Банківську карту викрали

Також популярна ситуація, коли викрадають сумку, в якому був гаманець, банківська картка та готівка. В такому випадку потрібно негайно зв’язатися з своїм банком і вимагати негайного блокування своєї картки. Зазвичай, зловмисники через деякий час спробують отримати до неї доступ. Якщо вони ще й отримали доступ до вашого смартфона, то потрібно максимально швидко заморожувати свої рахунки.

Вам приходять незрозумілі SMS

Також часті випадки, що на ваш смартфон починають приходити смс від банку про те, що ви вводили неправильний пароль до онлайн-банкінгу, був введений неправильний CVV / CVC код, зміна пароль та логіна і тому подібне. В таких ситуаціях, варто дзвонити в банк і вимагати блокування картки та рахунку до ваших відвідин найближчого відділення банку.

Використовувався банкомат із скіммером

Досить часті ситуації, коли після зняття готівки в банкоматі, ви звертаєте увагу на обладнання банкомата, якого там не повинно бути, особливо у відділі картоприймача. Якщо ви вже виконали операцію по зняттю готівки, то необхідно звертатися в банк із проханням заблокувати свою картку. Також варто повідомити, що на банкоматі встановлене постороннє обладнання.

Рекомендується використовувати банкомати, які розміщені у відділеннях банку, або ж супермаркетах. Ті банкомати, які встановлені на вулиці, а особливо в непримітних вуличках, варто уникати.

Оплата на сумнівних сайтах

Оплата на сумнівних сайтах, це взагалі окрема історія, оскільки такий метод шахрайства надзвичайно популярний не тільки в Україні, а й за її межами. Шахраї часто роблять дешеві копії відомих інтернет-магазинів і за допомогою електронних листів (тобто спам) шукають своїх потенційних жертв. Якщо ж ви потрапили на такий сайт і навіть здійснили там покупку, то логічно, що гроші ви втратили і свій товар не отримаєте. Найгірше те, що при оплаті на такому сайті, ви вказали всі свої банківські дані і шахраї тільки будуть вдячні вам за це.

В таких ситуація також необхідно швидко блокувати свою картку.

Картка застрягла в банкоматі

З такою ситуацією стикається велика кількість українців. Причин для “зажовування” картки цілком достатньо: неправильно введений пін-код (3 рази), картку забули витягнути з банкомату, банкомат не зміг прочитати картку і тому подібне.

Зазвичай, банківську картку витягають працівники банку в той же день. Якщо така ситуація відбулася у відділенні банку, то хвилюватися нема потреби. Якщо ж вашу карту “зажувало” у вуличному банкоматі і її не квапляться “рятувати”, то краще зразу карту заблокувати і змінити взагалі банк.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Известно, почему стоит отказаться от автоматического подключения к Wi-Fi

Мы уверены, что у вас, как и у большинства пользователей смартфонов, включено автоматическое подключение к Wi-Fi. Да, это действительно...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -