Реклама

Названо можливості захисту конфіденційності в месенджері Viber

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Хочете, щоб Ваші діалоги у Viber були максимально захищені від сторонніх очей та уся інформація, що є у додатку не потрапила до будь-кого? Не хвилюйтеся, ця програма максимально подбала про конфіденційність своїх користувачів. Не дарма Viber входить в список тих месенджерів, які пропонують найкращий захист даних користувачів.

Функції захисту Вашої інформації тут дуже різноманітні. У Viber Ви можете самі формувати той особистий простір, при якому Вам комфортно та виставляти межі, за які не зайдуть інші користувачі. Щоб стало зрозуміло, про що ми говоримо, детально опишемо можливості месенджера для захисту Вашої інформації.

Конфіденційність листувань

Є користувачі, які вважають, що їх листування в месенджерах можуть читати треті особи. Наприклад, якісь оператори зв’язку чи спеціальні служби нацбезпеки. Подібні хвилювання на рахунок програми Viber є безпідставними. Адже алгоритми, по яким працює додаток прописані так, що Ваші повідомлення зашифровуються при відправці і розшифровуються уже на пристрої отримувача. Шифруванню підлягає вся інформація, що пересилається – тексти, фото, відео та навіть, дзвінки. У програми Viber немає серверів, які би зберігали ці переписки, тому і доступу до них немає ні у кого.

Така робота месенджера називається наскрізним шифруванням та, за замовчуванням, увімкнена відразу.
Чим переживати за роботу Viber, краще потурбуйтеся, аби Ваш смартфон мав складний пароль, щоб ніхто не прочитав Ваші переписки.

Цікаво: Відомо, як приховати власну дату народження в месенджері Viber.

Режим зникаючих повідомлень

Дехто з користувачів Viber боїться, що його переписку все-ж таки можуть прочитати наближені люди, якщо поставлять собі за ціль та підгледять пароль на смартфоні. Не хвилюйтеся! І про такі випадки подбав Viber. У ньому є можливість в налаштуваннях встановити режим зникаючих повідомлень.

Функція працює наступним чином. Ваша переписка буде автоматично знищена, та зникне з месенджеру через певний проміжок часу, який Ви обирете самі. Повідомлення зберігатимуться в діапазоні від 10 секунд до суток, а далі їх ніхто не побачить. Тобто, якщо Ви встановите 10 сек. в цьому режимі, то чат, після завершення переписки, зникне практично відразу.

В режимі зникаючих повідомлень є ще один важливий нюанс. Якщо хтось з Ваших співрозмовників встиг зробити скрін переписки, то програма повідомить Вас про це.

Захист від сторонніх контактів

Щоб Вам не заважали сторонні контакти, які хочуть почати спілкування, Viber автоматично відправляє їх у папку «Запити на листування». Уже там Ви можете або приймати їх, або ігнорувати, або навіть заблокувати, якщо контакт для Вас неприємний або складає загрозу.

Крім цього, в налаштуваннях Viber можна поставити автоматичне блокування спаму. Тоді додаток буде сам відслідковувати небажані для Вас запити та блокувати їх. Для цього активуйте функцію «Верифікувати контакти» в меню «Установки», в папці «Конфіденційність».

Цікаво: Відомо, як вберегти себе від крадіжки коштів через Viber.

Заборона рекомендацій

Якщо Ви самі хочете обирати, з ким ділитися Вашим контактним номером і не хочете, щоб Viber пропонував його користувачам, які Вас можуть знати, то просто обмежуєте цю функцію у додатку. Для цього обираєте «Заборону рекомендацій» в папці «Конфіденційність» в меню «Установки».

Режим «інкогніто»

Є такі користувачі месенджеру, які не хочуть, аби хтось знав про них навіть такі дрібниці, як час, коли вони були останній раз онлайн чи відмітку про прочитання повідомлення. Для таких осіб є функція блокування цієї інформації. Тобто, Ваші абоненти тільки зможуть писати у чаті, не знаючи, коли Ви прочитали повідомлення і коли Ви його взагалі побачили.

Для такого обмеження знову ж таки зайдіть у меню «Установки» - «Конфіденційність» та вимкніть статус «В мережі»/«Переглянуто».
Конфіденційність Viber на комп’ютері

Якщо програма Viber встановлена на комп’ютері чи ноутбуці, яким користуються інші люди, то є ризик того, що Ваша особиста переписка буде у відкритому доступі. Аби забезпечити собі конфіденційність, у додатку є функція встановлення пароля. Для цього в налаштуваннях виберіть «Встановити пароль Viber» і вікно програми буде заблоковане для усіх цікавих.

Також нещодавно у Viber розповіли, хто їхні користувачі в Україні.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

ПриватБанк продовжує вдосконалювати свої фірмові застосунки «Приват24» та «Приват24 для бізнесу»

ПриватБанк продовжує вдосконалювати свої фірмові застосунки «Приват24» та «Приват24 для бізнесу», і це не може не тішити. Зараз мова...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -