Реклама

Названо найбільші недоліки Amoled-дисплеїв, про які варто знати перед покупкою смартфона

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Якщо ви стежите за матеріалом, який публікується на нашому ресурсі, то могли звернути увагу на підбірки смартфонів в різних цінових сегментах, які ми публікуємо практично кожного дня. Особливістю цих підбірок, окрім ознайомлення вас з різними моделями смартфонів та актуальними цінами на них, є ще те, що більшість цих смартфонів отримують або IPS або AMOLED дисплеї. Сьогодні власне й поговоримо про останні, оскільки вони хоч і виглядають яскраво і преміально, але не позбавлені недоліків, тому про них варто знати перед покупкою смартфона.

Перший і найбільший недолік AMOLED-дисплеїв полягає саме в їхній дороговизні. Дороговизна тут на кожному кроці, починаючи з виготовлення цієї панелі та ремонту і закінчуючи заміною. Відповідно до цього, смартфони, які отримують AMOLED-дисплеї, зазвичай відносять до середнього або преміального рівня. Якщо ж ви зустрінете бюджетний смартфон з таким дисплеєм, то з високою ймовірністю, виробник або заощадив на покупці якісних панелей, або ж заощадив на якісних та потужних інших комплектуючих.

Також варто зразу попередити, що в більшості випадків, AMOLED-дисплеї не піддаються ремонту і їх тільки замінюють, що часом буває неймовірно дорого і може обійтися в пів (або більше) вартості вашого смартфона.

Цікаво: Чим відрізняється OLED дисплей від AMOLED?

Наша порада - купуйте смартфони з AMOLED-дисплеями тільки з дорожчого сегменту, оскільки так ви отримаєте якісну та сочну картинку, та нормальне залізо в смартфоні.

Про наступний недолік ви вже могли знати - вигорання. Так, це та проблема, яка зупиняє більшість від покупки смартфонів з AMOLED. На жаль, ідеальну AMOLED-панель, яка б з часом не вигорала, ще не вигадали. При активному користуванні смартфоном, на вашому екрані почнуть з'являтися жовті плями, особливо в тих місцях де розміщуються статичні позначки (годинник, позначки додатків і тому подібне). Особливо це стосується тих елементів на вашому екрані, які віддають синім кольором.

В даному випадку, єдиною порадою, яка відтягне вигорання, стане використання різного набору тем для головного екрану і періодична заміна позицій елементів на екрані. Так ви дещо відтягнете цей неприємний процес.

Наступний недолік, з яким стикаються досить багато користувачів - біль в очах після тривалого користування смартфоном з AMOLED-дисплеєм. Причиною болю очей в багатьох користувачів є те, що в AMOLED-дисплеях використовується автоматичне регулювання яскравості за допомогою широтно-імпульсної модуляції або ж просто ШІМ. В результаті, екран починає включатися-виключатися, а це викликає миготіння, яке власне й подразнює очі і робить їх сухими. Тому перед покупкою смартфона з AMOLED, краще протестувати якийсь пристрій з таким дисплеєм на "сумісність", оскільки буде прикро, якщо після 2-3 днів активного користування, ви не зможете дивитися на свій смартфон без сліз.

Останній недолік - насиченість кольорів та контраст. Ви можете заперечити, що власне через це й купують смартфони з такими екранами, але на жаль, багато виробників настільки сильно "накручують" спецефекти на екранах своїх пристроїв, що картинка не здається правдоподібною і суттєво відрізняється від тої, яка була в оригіналі. Це ж стосується й відео.

Цікаво: Названо 3 найкращі дешеві смартфони з AMOLED екранами.

Тому, перед покупкою смартфона конкретної моделі, краще подивіться, чи картинка справді правдоподібна і чи не виглядає, як після фотошопу.

Також нещодавно було створено гнучкий AMOLED екран, який клеїться до шкіри.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо топ 3 вигідних смартфона з Amoled-екраном в 2021 році

Покупка нового смартфона завжди хвилюючий момент, оскільки вибравши собі такого "розумного друга", ви з ним будете товаришувати не менше...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -