Реклама

Названо найпопулярніші види екранів в сучасних смартфонах

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Серед всього різноманіття смартфонів, які зараз доступні на ринку, можна зустріти велику кількість моделей, які схожі за характеристиками, але відрізняються типами екранів. Щоб ви не розгубилися при виборі смартфона, ми розповімо, який тип екрану найкращий та буде названо найпопулярніші види екранів в сучасних смартфонах.

IPS

На даний момент найпоширеніший тип матриці саме IPS. Такі екрани можна зустріти практично на всіх бюджетних, середньобюджетних та субфлагманських смартфонах. Скажемо так, навіть деякі флагманські смартфони ще оснащені такими екранами. Популярність IPS цілком очевидна - якість картинки на хорошому рівні, вони практично не вигорають і коштують вони не так дорого. Вибираючи смартфон з таким типом панелі, ви в будь-якому випадку не прогадаєте.

OLED

Наступний тип екранів - OLED. Цей тип панелі перевершує IPS в якості зображення. Найбільшою перевагою цих панелей є те, що на них краще відображається чорний колір, та й контрастність на рівень вище. Також такий тип матриці більш енергоефективний. Смартфони з такими екранами зазвичай дорожче і, додатково, оснащуються сканером відбитків пальців (екран дозволяє). Мінусом таких панелей є те, що вони вигорають сильніше, ніж IPS. Стосовно дороговизни, то такі панелі використовуються у флагманських смартфонах і рідше в субфлагманах.

AMOLED

AMOLED екрани це наступна сходинка в розвитку OLED. Такий тип екранів ще більш енергоефективний, ніж OLED. Зображення на таких панелях ще більш якісне і "соковите". Цілком логічно, що такі панелі дорожчі і зустрічаються на відповідних смартфонах.

TFT

Забути про цей тип екранів не могли, оскільки колись вони були неймовірно популярними, але зараз їх витіснили IPS. В 2021 році зустріти смартфон з таким екраном досить складно, оскільки такі панелі не видають якісного зображення та й кути огляду в них набагато нижчі, ніж в IPS. Зараз такі екрани можна зустріти або на старих моделях, або ж на ультрабюджетних смартфонах.

Стосовно того, смартфон з яким видом екрану вибрати, то відповіді 100% бути не може. В першу чергу вибір буде залежати від вашого бюджету, оскільки IPS більше йдуть для бюджетних та середньобюджетних смартфонів. OLED та AMOLED вже можна зустріти на дорогих смартфонах. Якщо ж ви виберете OLED або AMOLED, то звертайте увагу на роздільну здатність та частоту оновлення - чим більше, тим краще.

Також нещодавно було названо 6 важливих причин, чому слід наклеїти на смартфон захисне скло.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Експерти розказали, чи можна розряджати батарею смартфона до нуля

Одного разу, можливо, ви хотіли час від часу дозволяти телефону розряджатися до кінця, щоб допомогти акумулятору відновити рівень заряду. Хоча...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -