Реклама

Названо найпоширеніші помилки користувачів Android – смартфонів, через які смартфон працює повільно

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Серед найпопулярніших скарг власників смартфонів на Android, можна назвати повільну роботу пристрою, тобто часті гальмування та підвисання. В більшості випадків, причиною цього є самі користувачі смартфона, які допускаються певних помилок при користуванні своїм пристроєм. Зараз же буде названо найпоширеніші помилки користувачів Android – смартфонів, через які смартфон працює повільно.

Ручне закриття фонових додатків

Так, якби це не було дивно, але ручне закриття фонових додатків не рекомендоване для сучасних смартфонів. Завершення роботи додатків таким чином було актуальне для смартфонів, які були випущені 5-6 років тому, але ніяк не для тих, які надійшли в продаж протягом останніх 4 років. При ручному завершенні всіх процесів, ви ще більше навантажите смартфон, оскільки це примусова дія. Зараз сучасні смартфони з останніми версіями Android не потребують цього і автоматично завершують необхідні процеси, не створюючи навантаження на оперативну пам'ять та процесор.

Використання очисників пам'яті та антивірусів

Під дану категорію також підпадають різні оптимізуючі додатки, прискорювачі і тому подібне. Сучасні смартфони здатні справлятися з цим всім з вмонтованим функціоналом. Стосовно антивірусів, то варто зазначити, що їх використання рекомендується в тому випадку, якщо ви запідозрили, що смартфон поводиться не так, як раніше. В інших випадках, в його використанні нема потреби, оскільки антивіруси та інші додатки для спасіння смартфона приносять більше шкоди, ніж користі.

Не часті перезавантаження

Якщо ви користуєтесь смартфоном тривалий час і ні разу його не перезавантажували, то це проблема, хоча і не серйозна. Смартфон рекомендується періодично перезавантажувати, щоб на ньому впорядкувалися всі існуючі файли. Якщо ви помітили зависання смартфона, або його некоректну роботу, то просто перезавантажте його. В більшості випадків, проблема зразу зникає.

Відсутність вільного простору на смартфоні

Ще одна ознака, чому ваш смартфон може повільно працювати. Для коректної роботи смартфона, правильного зберігання кешу та інших системних файлів, рекомендується залишати хоча б 2-4 Гб вільного простору на смартфоні. В іншому випадку, смартфон почне повільно працювати, додатки перестануть завантажуватися і тому подібне.

Використання додатків з неофіційних джерел

Ще одна часта причина вповільнення роботи смартфона, якщо точніше, то відсутність оптимізації конкретного додатку для вашої моделі смартфона. Таким чином, додаток почне погано працювати на смартфоні і буде використовувати надмірну кількість його ресурсів. Завантажуючи додатки з перевірених джерел (рекомендовано з офіційних), ви продовжите термін життя свого смартфона.

Оновлення старого смартфона до останньої версії Android

Якщо ви, випадково, вирішили оновити свій 4-5 річний смартфон до останнього Android (та ще й використовуючи неофіційні збірки з сторонніх ресурсів), то ваш смартфон або почне працювати неймовірно повільно, або ж, в гіршому випадку, взагалі перестане працювати. Якщо виробником смартфона не передбачена підтримка новіших версій Android, то краще їх і не використовувати.

Ми назвали тільки основні помилки користувачів смартфонів, які можуть серйозно нашкодити як продуктивності смартфона, так і його швидкодії. В найгірших випадках, неправильне користування пристроєм може призвести до його повної непрацездатності.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Компанія Fitbit представила новий годинник Sense

Компанія Fitbit офіційно представила новий годинник Sense. Якщо детальніше, то це смарт-годинник і основне його завдання — позбавити вас...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -