Реклама

Названо налаштування Android, які пришвидшать роботу смартфона

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Компанія Google, яка є розробником ОС Android, з кожним оновленням розширює її можливості та додає різноманітні фічі, які з радістю зустрічають власники смартфонів. На відміну від iOS, компанії Apple, Android відкрита ОС, що означає, що її можна налаштувати під себе і додавати або видаляти те, що виробники смартфонів додали самостійно. З одної сторони, така відкритість ОС це приємний бонус для тих користувачів, які добре знають свої пристрої, але з іншої сторони, це проблема для тих, хто в них не сильно розбирається, оскільки щоб виправити якісь проблеми, прийдеться переходити в Режим Розробника і виконати деякі налаштування. Саме про це сьогодні й поговоримо та буде названо налаштування Android, які пришвидшать роботу смартфона.

Якщо ви звернули увагу на те, що ваш смартфон останнім часом працює не так як раніше, тобто повільно, то варто виконати наступне:

  1. Вимкнути автооновлення додатків.
  2. Включення примусового рендерингу.
  3. Вимкнення анімацій.

Зараз коротко пройдемось по цих пунктах і розповімо, чому потрібно робити саме так.

Цікаво: Відомо, для чого потрібне оновлення додатків на смартфоні.

Вимкнення автооновлення додатків

В даному випадку ми не будемо відмовляти вас від оновлення додатків, оскільки це корисна річ і смартфони після оновлень працюють набагато краще та швидше. Ми ж говоримо про вимкнення автоматичного оновлення, оскільки оновлення додатків може розпочатися тоді, коли ви користуєтеся смартфоном, а це суттєво вповільнить його роботу. Окрім цього, при автооновленні, існує ймовірність завантаження першої версії оновлення, яка може виявитися проблемною і ще більше нашкодить вашому смартфону.

Вмикаємо примусовий рендеринг

В даному випадку, щоб прискорити ваш смартфон, можна скористатися такою функцією Android, як примусовий рендеринг. Суть примусового рендерингу полягає в тому, що для відновлення 2D елементів, Android буде використовувати ще й графічний процесор, а це суттєво пришвидшить ваш смартфон. Дані налаштування відбуваються через Режим Розробника.

Відключення анімації

Ми про дану опцію, а саме її відключення декілька разів вже писали і полягає вона в тому, що відключення анімації пришвидшує перехід між екранами, завантаження позначок і тому подібного. В результаті, візуально ваш смартфон починає працювати набагато швидше. Дане налаштування також виконується в режимі Розробника в пункті "Анімація переходів" або "Анімація Вікон".

Цікаво: Названо 5 причин чому не варто переходити з Android на iPhone.

Виконавши ці прості налаштування, ваш смартфон суттєво пришвидшиться, що позитивно відобразиться на його роботі, особливо, якщо це Android-смартфон, яким користуються декілька років. Також нагадуємо, що перед серйозними налаштуваннями смартфона, потрібно робити резервну копію.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Вимикаємо функціонування встановлених додатків на мобільному телефоні

З розвитком всіх сучасних технологій, розробники смартфонів та інших розумних пристроїв від різних компаній, намагаються презентувати все новіші й...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -