Реклама

Названо неочікувані функції технології NFC на смартфоні

Останні Новини

Усі ми уже знайомі, або принаймі чули про технологію NFC на смартфоні. В більшості випадків озвучується лише її основна функція, а саме можливість безконтактної оплати. В даній статті ми визначимо, як ще можна використовувати NFC на смартфоні, окрім стандартної функції.

Відкриття під'їзду

Сьогодні багато домофонів отримали, або ще лише оснащуються функцією NFC. І це справді зручно, так як смартфон біля нас є завжди, а от ключі ми часто забуваємо. Маючи функцію NFC на смартфоні і відповідно на домофоні, процес відкривання під’їзду значно спроститься.

Управління машиною

На ринку уже є достатньо автомобілів, які відкриваються за допомогою смартфона. Зокрема, таку функцію отримали автомобілі марки AUDI, BMW, GM, Hyundai, тощо. За допомогою функції NFC відкриття автомобіля здійснюватиметься, коли ви піднесете свій смартфон до дверей. Також за допомогою даних технологій можна передавати доступ до автомобіля і іншим людям.

Сполучення з іншими пристроями

Сьогодні дана функція використовується не так часто, але якщо виникне така необхідність, то ви зможете за допомогою функції NFC на двох пристроях передати необхідні вам файли. Це буде щось схоже до передачі файлів через ІК-порт.

Ввімкнення певних функцій смартфона

Відбувається це за допомогою NFC-міток, які ви можете розташовувати в будь-яких місцях. На них ви можете записати певну інформацію. Досить часто їх використовують для організації роботи «розумного будинку». Так ось, такі мітки ви можете розташувати в будинку, машині чи на роботі. Відповідно при контакті із вашим смартфоном, дані мітки змінюватимуть його налаштування. До прикладу, вмикатимуть автоматичну функцію GPS в машині, або вмикатимуть режим без звуку на території будинку.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Що робити, якщо банкомат з’їв ваші гроші і не віддає їх

Багато клієнтів різних банків стикаються з ситуацією, коли банкомат з'їдає гроші. У деяких випадках гроші не зараховуються на кредитну...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -