Реклама

Названо основні причини, чому варто позбутися свого старого смартфона

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Продовжуємо тему смартфонів, а саме буде названо основні причини, чому варто позбутися свого старого смартфона. Позбуватися свого смартфона треба не тільки через те, що він «старий», а ще й через те, що термін його експлуатації (комфортної та безпечної) складає не більше 3-4 років для Android – смартфонів та 5-6 років для Apple iPhone. Більше причин читайте нижче.

Автономність

Напевно це одна з найважливіших причин, чому не рекомендується користуватися смартфоном понад 3 роки. Всі сучасні смартфони обладнані літій-іонними акумуляторами, які найкраще показують себе протягом перших 2 років, а далі йде спад в автономності та їхньому об'ємі. Якщо ви купляли смартфон з акумулятором 4000 мАг, то через 3 роки у вас залишиться не більше 2500 - 3000 мАг. Тобто, якщо вам вистачало автономності смартфона на цілий день, то через 3-4 роки цього вже не буде.

Якщо ж ваш смартфон відноситься до "монстрів автономності", тобто автономність початкова складала більше 2-х діб, то через 3 - 4 роки вже вистачатиме на 1 добу.

Продуктивність

Наступна причина - продуктивність смартфона. Цілком логічно, що смартфон, який був випущений в 2016 - 2017 році буде поступатися нещодавно випущеним смартфонам (якщо мова не йде про флагмани тих років і цьогорічні ультрабюджетні смартфони). Смартфони випущені декілька років тому отримували малий об'єм як внутрішньої, так і оперативної пам'яті. Тобто максималки в тих смартфонів часто бували 1-2 Гб оперативної та 16 -32 Гб внутрішньої пам'яті, чого зараз однозначно недостатньо, для комфортного користування, оскільки такі смартфони сильно гальмують і елементарно перегріваються під час активної роботи.

Камера

Говорити про те, що смартфони випущені понад 4 роки тому, оснащені слабкими камерами, в порівнянні з цьогорічними, це не сказати взагалі нічого. Сучасні смартфони вже мало чим поступаються в фотоможливостях з професійними фотоапаратами та відеокамерами. Відповідно, якщо вам необхідно потужний смартфон із справді якісними фотоможливостями, то краще відмовитися від свого "старичка" і придбати щось справді варте уваги.

Безпека

Старими Android - смартфони стають через 3-4 роки користування, оскільки в них завершується оновлення операційної системи Android. Для Apple iPhone термін експлуатації збільшується на 1-2 роки, але сама суть не змінюється - програмне забезпечення вже застаріле, а значить воно вразливе перед хакерами, які легко долають захист таких пристроїв. Якщо для вас важлива ваша безпека, то краще користуватися смартфонами, які будуть отримувати оновлення хоча б 2-3 роки.

Дизайн

Дизайн смартфона також відіграє важливу роль в сприйнятті свого смартфона. Всі сучасні смартфони кардинально відрізняються від своїх попередників, вони більш захищені, більші за розмірами, легші та отримують більш витончений дизайн.

Хочете смартфон з "свіжим" дизайном, шукайте пристрій конкретно під себе, оскільки зараз вибір смартфонів неймовірно великий.
Всі перераховані причини актуальні в тому випадку, якщо ви раніше вже задумувалися над покупкою нового смартфона, але ніяк не могли прийняти конкретне рішення. Якщо ж вас влаштовує ваш "старичок" і скарг у вас на нього нема, то можете й далі ним користуватися, але не забуваючи про ймовірні загрози з сторони вірусів і тому подібного.

Також нещодавно було названо три смартфони компанії Samsung, на які варто звернути увагу.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Технічні характеристики нової SoC Qualcomm Snapdragon 888

Qualcomm анонсувала чіпсет Snapdragon 888 5G на своєму саміті Snapdragon у вівторок. Процесор призначений для живлення флагманських телефонів Android у 2021 році....
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -