Реклама

Названо прості способи зробити Android – смартфон менш дратівливим

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

ПК, планшети, смартфони – навіть великий вибір побутової техніки — всі ці пристрої можуть бездротово підключатися до Інтернету одним натисканням кнопки. Пристрої озвучують електронні листи, сповіщення та оновлення стану в будь-який час доби, що ускладнює концентрацію уваги. Ваш телефон Android не є винятком, тому сьогодні названо прості способи зробити Android – смартфон менш дратівливим.

Вимкніть програми Bloatware

Незалежно від того, робив ваш телефон Samsung, Google або Xiaomi, він постачається з попередньо встановленою кількістю програм, які ви, мабуть, не хочете, та й взагалі не використовуєте. Цей програмний продукт може бути наданий люб’язно виробником, Google і навіть не пов’язаними ліцензійними угодами. Зрештою, ці програми - багато з яких ви ніколи не будете використовувати - займають місце та ресурси на вашому телефоні.

Незважаючи на те, що програмне забезпечення для вірусів не є унікальним для мобільних пристроїв, воно найбільш підступне для телефонів через обмежені обчислювальні ресурси. Пристрій Samsung може мати кілька попередньо встановлених програм від Amazon, Facebook, Google або Microsoft, ще до того, як потрапити до власної колекції програм компанії.

Новий телефон може чудово працювати з цим додатковим багажем, але через кілька років місця буде мало. Видаліть небажані програми, щоб звільнити фонові ресурси телефону, довго натискаючи на піктограму програми, щоб запропонувати опцію вимкнення. Або перейдіть до окремих параметрів програми в розділі Додатки в меню Налаштування

Вимкніть автоматичну яскравість

Ви коли-небудь помічали, що ваш екран раптово темніє або світліє сам по собі? Це автоматична яскравість, також відома як адаптивна яскравість на деяких пристроях. Хоча це корисно в теорії, воно може надмірно компенсувати або змінитися занадто раптово для деяких користувачів. Якщо вам здається, що це занадто неприємно і не практично, вимкніть його в налаштуваннях дисплея телефону. Потім вручну перемістіть повзунок до бажаної яскравості. Фільтр синього кольору, також може допомогти вам краще подрімати.

Увімкніть темний режим

Скільки вас перевертається вранці, хапається за телефон і прокручує сповіщення із закритим одним оком, щоб заблокувати сліпуче світло екрана? Отримайте полегшення, увімкнувши темний режим, який з Android 10. є опцією для всієї ОС. Ви повинні мати можливість увімкнути його за допомогою параметрів дисплея або меню швидких налаштувань. Тримайте його постійно включеним або налаштовуйте на включення та виключення у визначений час. Якщо ви не хочете загальносистемний темний режим, увімкніть його для певних програм .

Увімкніть режим "Не турбувати"

Залежно від налаштувань сповіщень, телефон буде дзвонити вам, коли хтось коментує вашу останню публікацію в Instagram, сподобається ваш твіт або надішле електронне повідомлення - навіть якщо зараз 3 години ночі. Знайдіть цю функцію в розділі Звуки чи сповіщення. Увімкніть її, щоб негайно відключити всі вхідні дзвінки та попередження, або заплануйте активацію на певний час або день тижня. Якщо вас турбують надзвичайні ситуації, ви можете дозволити певним контактам і програмам прорватися через режим "Не турбувати".

Керуйте своїми сповіщеннями

Якщо ваші соціальні мережі чи ігрові сповіщення стають занадто агресивними, вимкніть їх, перейшовши в налаштування сповіщень та переглянувши список програм, які потрібно вимкнути. Ви можете отримати ще більше деталізації, натиснувши на назву програми, щоб вимкнути видимі та звукові сповіщення. Деякі додатки також дозволяють вимикати сповіщення щодо певних функцій, що містяться в програмі, залишаючи інші увімкненими. Наприклад, Facebook дозволяє вимкнути сповіщення про теги, коментарі та нагадування незалежно один від одного.

Сповіщення також можна обробляти безпосередньо в меню. Якщо на екрані з’явилося дратівливе сповіщення, натисніть і утримуйте його довго, щоб або вимкнути сповіщення, або перейти безпосередньо до налаштувань програми.

Переставити кнопки швидкого налаштування

Однією з найкращих функцій телефону Android є швидке меню. Просто проведіть пальцем вниз від верхньої частини екрана, а потім потягніть верхню лінійку налаштувань для зручного доступу до Wi-Fi, Bluetooth, розташування, режиму польоту тощо. Однак деякі з цих налаштувань будуть кориснішими за інші. Можливо, ви насправді не використовуєте такі речі, як дзвінки через Wi-Fi або NFC, а любите можливість налаштувати телефон на вібрацію, увімкнути / вимкнути розташування або отримати доступ до ліхтарика одним натисканням. Перенесіть невикористані налаштування на другу сторінку або повністю видаліть їх. Все, що ви помістите у верхній рядок меню швидких налаштувань, буде доступне з панелі сповіщень.

Налаштуйте екран блокування

Ваш телефон Android пропонує кілька способів захистити ваш пристрій, але необхідність вводити пароль або біометричну автентифікацію кожного разу, коли ви хочете використовувати свій телефон, може дратувати. Найпростіший спосіб виправити це - встановити таймер для функції автоматичного блокування телефону, щоб екран не блокувався відразу. Шукайте сторінку автоматичного блокування або безпечного блокування в налаштуваннях екрана блокування, щоб телефон заблокувався через кілька секунд або хвилин після вимкнення екрана.

Інший варіант - скористатися функцією Smart Lock для встановлення конкретних параметрів, коли ваш пристрій повинен залишатися розблокованим - коли він переноситься, у надійному місці або поруч із надійним пристроєм, як Bluetooth у вашому автомобілі або ноутбук.

Використовуйте віджети

Ви постійно гортаєте та клюєте папки, щоб знайти улюблені програми? Спростіть за допомогою віджетів або вікон програм у реальному часі, які пропонують швидкий перегляд найбільш часто використовуваних додатків без необхідності фактично підключатись до програми. Використовуйте їх, щоб перевіряти погоду, заглядати в папку "Вхідні" або з одного погляду керувати музикою. Щоб створити віджет, натисніть і утримуйте будь-де на сторінці головного екрана та торкніться посилання віджетів у спливаючому меню. Проведіть пальцем по списку програм, які мають доступні віджети (не всі програми), торкніться потрібної та перетягніть її у відкритий сектор. Ви можете налаштувати розмір і форму віджета, щоб розмістити все на головному екрані.

Стежте за акумулятором

Найнеприємніше, що може зробити ваш телефон, - це розрядитися, коли він вам найбільше потрібен. Батареї смартфонів більші і потужніші, ніж будь-коли, але дисплеї також, що означає, що потужність батареї може закінчитися швидше, ніж ви очікували. Є кілька речей, які ви можете зробити, щоб отримати трохи більше автономності, але найкраще вибрати режим енергозбереження.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відомо, як увімкнути або вимкнути Bluetooth на iPhone та iPad

Bluetooth чудово підходить для підключення бездротових аксесуарів малої дальності до вашого iPhone або iPad. Якщо вам потрібно ввімкнути (або вимкнути) Bluetooth...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -