Home Новини сучасних технологій Названо три ознаки, що у вашому Android-смартфоні поселився вірус

Названо три ознаки, що у вашому Android-смартфоні поселився вірус

0

Ми не перший раз пишемо про те, що зараз настала цифрова ера, чим хакери та інші зловмисники успішно користуються. Зараз майже всі користуються хоча б одним розумним пристроєм, який отримує доступ до інтернету, а значить він автоматично стає вразливим перед зловмисниками і ваша конфіденційність вже під загрозою. Якими розумними пристроями користуються майже всі? Найперше на думку приходять смартфони, ПК, ноутбуки та розумні годинники. З цього переліку є один пристрій, який особливо подобається зловмисникам – смартфони. Причина полягає в тому, що отримавши до нього доступ, можна отримати велику кількість конфіденційної інформації, а саме доступ до особистих чатів в месенджерах та соціальних мережах, онлайн-банку, списку ваших контактів і тому подібного. Так ось, зловмисники отримують доступ до цієї інформації за допомогою вірусів, які заражають розумний пристрій і передають всю знайдену інформацію своєму творцеві. Щоб бути спокійним і зайвий раз не хвилюватися за те, чи ваш смартфон заражений, буде названо три ознаки, що у вашому Android – смартфоні поселився вірус. Якщо ці ознаки не видно на вашому смартфоні, значить ваш пристрій з великою ймовірністю не заражений.

Повільна робота смартфона

Якщо ви почали спостерігати суттєве вповільнення роботи вашого смартфона, то це перша ознака, що ваш смартфон заражений вірусом. Причиною цьому є те, що практично всі віруси потрапляють на смартфон через додатки і починають працювати в фоновому режимі, навантажуючи процесор і всю систему в цілому. Якщо раніше така проблема не спостерігалася і цілком неочікувано смартфон вповільнився, то варто перевірити його на наявність шкідливих додатків та вірусів.

Підвищення інтернет-активності на смартфоні

Якщо ви помітили, що підвищилося споживання інтернет-трафіку, то варто перевірити, які саме додатки почали інтенсивно підключатися до мережі.
Для прикладу, раніше ви витрачали від 4 до 6 Гб мобільного інтернету, а зараз витрати підвищилися до 8-10 Гб. У випадку, якщо ви не почали частіше користуватися месенджерами, соціальними мережами або YouTube, то варто перевірити додатки, які стали такими ненаситними.

Зазвичай заражені додатки починають частіше користуватися інтернетом, щоб передавати на сервера скопійовану та отриману інформацію з вашого смартфона.
Якщо виявили такий додаток, то забороняйте йому отримувати доступ до інтернету або ж зразу видаляйте його.

На смартфоні з'явилися додатки, які ви не завантажували

Досить часто, користувачі повідомляли, що після зараження смартфона вірусом, на ньому починали з’являтися нові додатки, яких вони не завантажували. Також було багато випадків, що додатки з’являлися, але знайти їх було складно, оскільки вірус їх "ховав" подалі від очей.
Якщо ви побачили на смартфоні новий і незнайомий додаток, то варто його зразу видалити, а смартфон перевірити на присутність вірусів за допомогою антивірусних програм.

Ми назвали тільки основні ознаки того, що смартфон може бути заражений вірусом або вірусами. В будь-якому випадку, якщо ви звернули увагу на якісь зміни в смартфоні, до яких ви не маєте ніяких справ, варто добре перевірити його і краще зразу зробити резервну копію, щоб не втратити всі свої дані.

Також нещодавно було названо 6 небезпечних Android додатків, які необхідно негайно видалити з свого смартфона.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version