Реклама

Названо варіанти покращення Wi-Fi сигналу на старому роутері

Останні Новини

Розглядаємо наступну ситуацію: в певних зонах (кімнатах) вашого будинку став погано ловити Wi-Fi сигнал, а при зверненні до провайдера вам пропонують лише придбати новий роутер. Спішити купувати новий роутер не варто, спочатку спробуйте самі розібратись в чому причина погіршення сигналу, а ми запропонуємо вам декілька варіантів як поліпшити Wi-Fi сигнал на уже наявному у вас роутері.

В більшості випадків, раніше вас повністю влаштовував ваш роутер та якість сигналу, яку він роздавав. Так чому ж вона могла погіршитись? Причиною цього можуть стати інші пристрої, які ми та наші сусіди (за умови життя в багатоквартирному будинку) використовують. Багато пристроїв працюють на тій же частоті, що і роутер, відповідно сигнал слабшає. А враховуючи те, що сьогодні багато хто використовує різноманітні системи розумного будинку, це стає все більшою проблемою.

Тепер стосовно вирішення наявної проблеми. Для початку варто обрати правильне розташування роутера. Ймовірно, коли його встановлювали вперше, тим більше якщо це було кілька років назад, то роутер розміщували в крайній точці квартири чи будинку. Багато в кого такі роутери розташовані прямо в коридорі. Тут рекомендується перемістити ваш роутер по середині приміщення та розміщувати його максимально високо для кращої роздачі сигналу.

Ще ви можете спробувати змінити канал в роутері. Даний момент ви можете переглянути та змінити в налаштуваннях самого роутера, так як зазвичай канал вибирається автоматично. Також в тих же налаштуваннях можна спробувати оновити прошивку.

Окрім цього рекомендується перевірити кількість з’єднань з вашим роутером. Досить часто погіршення якості сигналу Wi-Fi пов’язане із підключенням сторонніх людей. Багато хто намагається знайти можливість безкоштовного використання Wi-Fi та пробують підключитись до наявних мереж. Якщо ви помітили велику кількість сторонніх підключень, значить ваш роутер надає доступ до мережі без паролю, або ж ваш пароль розгадали.

І останнім варіантом для покращення сигналу Wi-Fi можна запропонувати заміну антен на вашому роутері. Правда такий варіант мало хто обирає, але якщо ви цікавитесь технікою, то чому б не спробувати. Якщо до вашого роутер можна придбати поліпшені антени, то спробуйте їх замінити, тим більше, що ціна на них повинна буде низька.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

В мережі стає популярним додаток-перекладач з “котячої мови” на людську

В мережі стає популярним додаток-перекладач з "котячої мови" на людську - MeowTalk. Розробив додаток колишній співробітник Amazon, який займався...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -