Реклама

Названо випадки, в яких краще відформатувати жорсткий диск

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Сьогодні продовжуємо тему, яка стосується ПК та ноутбуків, та поговоримо про жорсткі диски. Як відомо, ними укомплектовані всі ПК, оскільки на них зберігається вся інформація, яку ви завантажуєте на свій пристрій. Як і всі комплектуючі, жорсткі диски також мають обмежений термін свого функціонування та при тривалому використанні можуть давати збій в роботі, який загрожує частковій або повній втраті даних, які зберігалися на ньому. Щоб уникнути цього і продовжити термін експлуатації жорсткого диску, рекомендуємо інколи робити його повне форматування, а нижче будуть названі 5 випадків, коли це робити доречно.

Перший випадок і він цілком логічний - після його покупки. Зразу ж після покупки накопичувача і його встановлення в ПК, рекомендується зробити повне (не швидке) форматування. Так ви вбережете себе від можливих проблем в майбутньому.

Цікаво: Перераховано 5 правил збереження інформації на електроносіях.

Наступний випадок - перед установкою нової версії OC. Звісно, кожного разу, коли ви перевстановлюєте Windows, жорсткий диск нема потреби форматувати, але при періодичному форматуванні, віндовс буде працювати краще та більш стабільно, оскільки залишені файли з попередніх версій ОС, не будуть конфліктувати з новою версією.

Третій випадок - очистка накопичувача від сміття та непотрібних файлів. Якщо ви давно не робили чистку свого ПК від сміття, то повірте, на жорсткому диску його зберігається неймовірно багато, а це, в свою чергу, негативно впливає на продуктивність ПК в цілому.

Четвертий випадок - покупка вживаного ПК або ноутбука. В даному випадку все цілком логічно - вам не потрібне сміття, віруси та софт, які залишилися від попереднього власника пристрою.

П'ятий і останній випадок - виправлення помилок в системі. Цілком логічно, що у випадку нестабільної або неправильної роботи ПК і при умові, що Віндовс вже було перевстановлено, ефективним рішенням буде форматування жорсткого диску, яке видалить та виправить більшість проблем.

Цікаво: 5 простих способів оновити свій ігровий ПК.

Також рекомендуємо, перед початком повного форматування жорсткого диску, "переписати" особливо важливу інформацію на флеш-накопичувач або ж на зовнішній жорсткий диск.

Також нещодавно стало відомо, що жорсткі диски ємністю понад 20 Тбайт будуть використовувати скляні пластини.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Известно, в каком случае необходимо изменить номер телефона

Стаття доступна українською...Вероятно, многие из Вас, сталкивался с проблемой постоянных рекламных звонков, звонков-роботов или спам-рассылок в виде смс-сообщений. Избавиться...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -