Реклама

Перелік функцій, які рекомендується вимкнути на смартфоні

Останні Новини

Для заощадження батареї, підвищення продуктивності та зменшення кількості інформації про власника смартфона, якою можуть заволодіти треті особи, слід відключити певний список функцій на вашому гаджеті.

Цікаво: Як швидко передавати файли на смартфонах Xiaomi без програм та кабелів?

Перше, що варто зробити – це заборонити персональну рекламу. Таргетована реклама, вона складається з певних інтересів користувача, вимкнути її можна в налаштуваннях телефону. Це не дасть особистій інформації про власника бути використаною у рекламних банерах. Для вимкнення цієї функції необхідно зробити наступні дії. У налаштуваннях мобільного пристрою зайти до розділу Google. В пункті “Реклама” вибрати “Вимкнути персональну рекламу” або “Видалити рекламний ідентифікатор”.

Наступною порадою буде вимкнення пошуку Bluetooth пристроїв та WI-FI мереж. Телефон витрачає дуже багато енергії на постійний пошук пристроїв, а не на підтримку з'єднання WI-FI чи Bluetooth. Для заощадження заряду акумулятора рекомендується вимкнути цю функцію. В налаштуваннях телефону потрібно знайти розділ "Розташування", там обрати "Пошук мереж WI-FI та Bluetooth" та деактивувати обидва повзунки.

Від кількості отриманих повідомлень на пристрій теж залежить швидкість розрядження його. Додатки можуть надсилати безліч різних оповіщень: новини, рекламу, нововведення тощо. Тому я рекомендую вимкнути сповіщення. Для цього потрібно в налаштуваннях смартфону вибрати розділ "Програми", там обрати потрібну програму і в розділі "Сповіщення" вимкнути повзунок "Дозволити повідомлення".

Вимкнути активацію екрана повідомленнями. Оскільки на роботу екрана витрачається найбільше заряду акумулятора, то при отриманні повідомлень з активним екраном відповідно швидко розряджається батарея. Чим більша кількість повідомлень буде надходити, тим менше телефон буде автономно працювати. Тому рекомендується для економії заряду батареї вимкнути і цю функцію. В налаштуваннях смартфону слід знайти розділ "Екран" чи "Сповіщення".

Цікаво: Відомо, як захистити паролем будь-яку програму на смартфонах Android

Вимкнути роботу програм у фоновому режимі. Багато програм, які працюють у фоновому режимі є мало корисними, при цьому розряджають акумулятор та навантажують телефон. Для цього в налаштуваннях смартфона необхідно переглянути список всіх програм, та заборонити роботу деяким з них. У розділі "Використання батареї" поруч з рядком "Дозволити роботу у фоновому режимі" вимкнути повзунок.

Обмежити сайтам дозвіл відправляти повідомлення. Деякі сайти можуть йти на різні хитрощі та відправляти користувачам безліч спам-повідомлень. Щоб уникнути такої ситуації потрібно одразу обмежити їм доступ. Для цього в налаштуванні браузера слід знайти налаштування сайтів і саме там деактивувати пункт "Сповіщення".

Вимкнути вібровідгук екрану. Ця функція безперечно дуже розряджає акумулятор, вібромотор спрацьовує при кожному натисканні на екран. Вимкнути її можна у налаштуваннях смартфону "Звуки та вібрації" у розділі "Вібровідгук".

Вимкнути доступ до місцезнаходження. Коли у додатків завжди є доступ до даних GPS, то батарея телефону значно швидше розряджається та і не зрозуміло як це впливає на конфіденційність даних про пересування користувача. При налаштуванні програми, де потрібен доступ до розташування, слід обрати "Дозволяти доступ лише при використанні програми". Якщо ж цього не зробили відразу, то в налаштуваннях смартфона вибрати розділ "Всі програми", там обрати потрібну програму та натиснути "Дозволи". У графі "Дозволено" знайти "Розташування" та вибрати підходящий варіант.

Вимкнути автооновлення. Якщо телефон місцями не найкраще працює, то ця функція буде уповільняти його роботу ще більше. Відключення її дозволить користувачу самому вирішувати коли робити певні оновлення, цим можна регулювати навантаження. Крім цього не всі нові версії програм кращі за своїх попередників, тому слід спочатку ознайомитись з ними, почитати відгуки, а тоді вже відштовхуючись від цього вирішувати чи варто оновлювати. Обмежити автооновлення програм потрібно в Google play або якомусь іншому встановленому магазині на телефоні. Автоматичне оновлення прошивки слід заборонити у розділі "Оновлення програмного забезпечення".

Не надсилати звіти про діагностику та використання. Це являється способом зменшення інформації, яку телефон накопичує про свого власника. Для цього потрібно в Google натиснути на три крапки, там обрати пункт "Використання та діагностика", після цього просто деактивувати повзунок біля рядку "Увімкнено".

Цікаво: Відомо, як ефективно очищати пам’ять на смартфонах Android

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Покращте продуктивність свого Android – смартфону за допомогою цих 4 порад

Якщо ваш Android - смартфон останнім часом трохи повільний, не хвилюйтеся – ви не самотні. Оскільки доступно так багато програм та ігор , не дивно,...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -