Реклама

Понад 3 млрд електронних листів та паролів щойно поширилися в Інтернеті

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Зазвичай, коли відбувається порушення даних, кіберзлочинці можуть просочити імена користувачів та паролі, викрадені в однієї організації чи компанії. Однак сьогодні стало відомо, що понад 3 млрд електронних листів та паролів щойно поширилися в Інтернеті.

Як повідомляв CyberNews, цей новий витік даних називають “компіляцією багатьох порушень” (COMB), оскільки він містить більш ніж подвійну кількість унікальних пар електронної пошти та паролів, ніж компіляція Breach від 2017 року.

Крім того, як і у випадку збірки порушень 2017 року, "злита" база даних COMB містить сценарій з назвою count_total.sh. Однак цей останній витік також включає сценарії query.sh для запитів електронної пошти та sorter.sh для сортування даних, які він містить. 

Після запуску скрипта count_total.sh CyberNews виявив, що COMB містить більше 3,27 млрд пар електронної пошти та паролів. З цієї причини інформаційне агентство наразі додає дані про витік до свого засобу перевірки витоку персональних даних, щоб користувачі могли дізнатися, чи були їх електронні листи чи паролі відкриті в Інтернеті.

Проблеми через витік персональних даних

Оскільки велика кількість користувачів повторно використовує свої паролі та імена користувачів у кількох онлайнових облікових записах, вплив на споживачів та бізнес в результаті COMB може бути безпрецедентним, оскільки ці дані можуть бути використані для запуску облікових даних та інших кібератак. Іншою проблемою є той факт, що кіберзлочинці можуть використовувати облікові дані облікових записів користувачів у соціальних мережах, щоб перенести їх до інших більш важливих облікових записів, таких як їх електронна пошта або навіть хмарне сховище.

Щоб запобігти жертвам будь-яких майбутніх облікових записів, здійснених із використанням даних, що містяться в COMB, CyberNews рекомендує користувачам налаштувати багатофакторну автентифікацію та використовувати менеджер паролів для подальшого захисту своїх онлайн-акаунтів.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Фліп-телефон Samsung Galaxy Z Flip

Фліп-телефон Samsung Galaxy Z Flip - новий смартфон з гнучким екраном. Дата виходу телефона запланована на 14 лютого 2020 року. Щодо кольорів, то телефон доступний у дзеркально-чорному, дзеркально-золотому та дзеркально-фіолетовому кольорах.
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -