Реклама

Роз’єми USB у комп’ютерах мають різний колір. Що це значить?

Останні Новини

На комп’ютерах, ноутбуках часто можна помітити USB роз’єми різного кольору. Ці позначки не робляться просто так. Кожен колір щось означає і найчастіше це стандарт, який підтримує роз’єм та його характеристики. Нижче пропонуємо ознайомитись із інформацією по кожному кольору.

Спочатку поговоримо про кольори, які позначають саме стандарт USB.
Білим кольором позначають USB-роз'єм стандарту 1.0. Це самий перший тип USB-роз'єму, який був створений ще у 1996 році і підходить для мишки або ж клавіатури. У ньому низька швидкість передачі файлів, тому ним мало хто користується. Швидкість до 12 Мбіт/с.
Чорний колір використовують для позначення USB-роз'єму стандарту 2.0. Він був створений на декілька років пізніше і має вже швидкість до 450 Мбіт/с. Цей USB-роз'єм використовують для тієї ж миші чи клавіатури, а також для колонок, мікрофонів та зовнішніх дисків. Цей стандарт підтримує лише односторонню передачу файлів.
Синій колір вже позначає супершвидкий тип USB-роз'єму стандарту 3.0. Швидкість передачі даних до 5 Гбіт/с, при цьому одночасно можна записувати та зчитувати інформацію. Це новітній тип USB і використовується для великої кількості пристроїв.
Бірюзовий колір означає другу версію 3.0 стандарту - 3.1. Це ще швидший стандарт USB-роз'єму, швидкість передачі даних сягає до 10 Гбіт/с.

Цікаво: Відомо, чим шкодить зарядка пристроїв через USB ноутбука

Загалом, якщо добре розбиратись в кольорах, які означають USB-роз'єми, то можна якісніше їх використовувати. Наприклад, швидкість зарядки якогось пристрою (телефона, планшета) буде залежати також від вибору USB-роз'єму, але варто знати, що сам пристрій теж повинен підтримувати відповідний стандарт. Бо якщо ви підключите смартфон у бірюзовий роз'єм, то він повинен мати зарядний пристрій Type-C із підтримкою 3.1, в іншому випадку зарядка не буде така швидка. І таке стосується усього іншого.

Окрім кольорів описаних вище, є й ті, що говорять про характеристики USB-роз'єму.
Червоний USB-роз'єм дозволяє ставити на зарядку будь-що, навіть коли ноутбук/комп'ютер вимкнений або перебуває у режимі сну.
Жовтий та оранжевий колір мають ідентичні функції, що і червоний. Все залежить від виробника, який він собі обере колір із трьох, такий і буде. Ну і варто зазначити, що ці кольорові USB-роз'єми підтримують стандарт 3.0.

Насправді, колір роз'єму інколи може бути не настільки важливий. Це питання також залежить від виробника. Є такі бренди, які не хочуть малювати свої USB-роз'єми в різні відтінки, в такому разі обов'язково будуть позначки біля кожного роз'єму. Ось на них тоді варто звертати увагу.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы способы, которые “освежат” ваш Android – смартфон

Стаття доступна українською...Какая самая частая причина покупки нового смартфона? В большинстве случаев, причиной для покупки нового смартфона является то,...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -