Реклама

Роздільна здатність камери телефона та найбільш популярні її розміри

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

На сьогоднішній день важко знайти людину, яка б користувалася телефоном, у якого немає камери. Це скоріше стосується літніх людей, але навіть не усіх. Молоде покоління уявити собі не може, як це користуватися пристроєм без камери. Часто, вибираючи новий ґаджет, вони в першу чергу цікавляться – яка у нього камера. Зараз телефони оснащені не лише однією камерою, а то й двома, трьома і т. д. Тому, при купівлі виникає і таке природне запитання – скільки камер у тій чи іншій моделі.

Нещодавно аналітична компанія Counterpoint Technology Market Research вирішила розібратися саме у цьому питанні - камери з якою роздільною здатністю домінують на ринку телефонів. Раніше вони проводили аналіз ринку смартфонів по загальних показниках – об’єми продаж, ціни, популярність, таке інше. А тут вирішили деталізувати.

Цікаво: Названо 3 смартфони з камерою на 108 мегапікселів, дешевше 10 000 грн.

Результати виявилися такими. На ринку є найбільша кількість мобільних пристроїв з камерами, які мають роздільну здатність 48 мегапікселів. Це дані ІІ кварталу цього року. Тобто, датчики зображення саме з такою здатністю були самими затребуваними серед виробників. Цей показник, в порівнянні з І кварталом 2021 року, зріс на 4,3% - з 38,7% ринку до 43%. Тобто, популярність 48-мегапіксельних камер суттєво зростає.

Компанія Counterpoint Research аналізувала три цінові групи телефонів:

  • бюджетні телефони;
  • телефони від 200 до 400 доларів;
  • дорогі моделі телефонів.

Бюджетні смартфони до 100 доларів ( до 2700 грн)

В цій ціновій групі найбільша частка телефонів з камерою 8 мегапікселів, що склало 45,2% ринку.

Також є тут телефони з роздільною здатністю 32 Мп і 48 Мп. Їх частка по трохи зростає. Це говорить про тенденцію здешевлення технологій – з часом високотехнологічні продукти стають дешевшими на ринку і виробники смартфонів починають їх широко впроваджувати. Це досить приємно для користувачів, які не мають багато грошей для придбання дорогого пристрою.

Більше смартфонів до 2700 грн дивіться тут.

Смартфони вартістю 200-400 доларів

Камери 48 Мп та 64 Мп є основними в телефонах по 200-400 доларів. Проте, презентуючи моделі телефонів середньої цінової групи, виробники все частіше демонструють використання у них сенсорів 64 Мп.

Те ж саме підтвердив аналіз Counterpoint Technology Market Research. Доля останніх на ринку смартфонів середнього класу стрімко зростає. Основними поки що залишаються 48 Мп датчики зображення, але майбутнє за 64 Мп камерами в цьому сегменті ринку.

Цікаво: Відомо, як смартфони впливають на організм людини.

Погляньте самі.. Впровадження виробниками 64-мегапіксельних камер у другому кварталі цього року зросло на 10,5% в порівнянні з першим. Частка на ринку була 3,5 відсотки у І кварталі, а у другому склала аж 14 відсотків.

Аналізуючи два сегменти ринку, можемо зробити один висновок – технології дешевшають та стають більш доступними як для виробників, так і для покупців телефонів.

Більше смартфонів від 5000 до 11 000 грн шукайте за цим посиланням.

Дорогі моделі смартфонів

Найбільш поширеними серед дорогих моделей телефонів стали камери з 50 мегапікселями. А ось камери з роздільною здатністю 108 Мп, які були сильно розрекламовані та непогано стартували, на даний момент виявилися мало затребуваними. Їх частка на ринку флагманів у другому кварталі цього року склала лише 3,1%.

Цікаво: Названо 5 помилок, через які смартфони ламаються швидше.

Хоча 50-мегапіксельні камери більш популярні на ринку, проте виробники дорогих моделей і далі використовуватимуть сенсори великої площі для забезпечення характеристик, близьких до цифрових дзеркальних камер. Хоча частка 108 Мп камер і впала на ринку, більш доступні датчики з цією роздільною здатністю на основі пікселя 0,7 мкм продовжують використовуватися виробниками Redmi та Realme у моделях середнього класу.

Широкий асортимент дорогих смартфонів дивіться за цим посиланням.

Майбутнє сенсорів

Наступним етапом в ері датчиків зображення є камери з роздільною здатністю в 200 Мп. Перший крок в цьому напрямку зробила компанія Samsung, представивши в вересні цього року датчик зображення ISOCELL HP1. Він став першим в світі сенсором з роздільною здатністю 200 мегапікселів.

Samsung ISOCELL HP1 має дебютувати в смартфоні Xiaomi 12. Анонс флагману нового покоління заплановано на кінець зими 2021 року, проте офіційних заяв поки що не було.

Мегапікселі для користувачів телефонів продовжують бути показником якості зображення. Тому в дорогих та середніх по вартості телефонах і надалі будуть встановлювати датчики зображення з високою роздільною здатністю – так простіше пояснити покупцю, що камера варта уваги. Не дивлячись на це, в жовтні поточного року, компанія Sony випустила інновацію – Xperia Pro-I з 1-дюймовою задньою основною камерою на 12 Мп. Як стверджують виробники, вона більше нагадує професійну камеру, ніж смартфон. З смартфоном Xperia Pro-I творці контенту мають можливість експериментувати.

Напівпровідникова світова криза наклала відбиток на ринок датчиків зображення. Вона не дозволяє виробляти сенсори в достатній кількості та має негативний вплив на технології.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо 3 найпоширеніші причини швидкої втрати автономності смартфоном

Купуючи новий смартфон, всі ми очікуємо, що він буде працювати справно хоча б декілька років, особливо, коли це стосується...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -