Реклама

Розповідаємо, як відстежувати зміни в Документах Google

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

На відміну від перегляду історії редагування документа Google Docs, функція відстеження змін від Google (також званий режим «Пропонування») дозволяє побачити зміни до того, як текст стане постійною частиною документа. Ось як це використовувати.

Цікаво: Як розмити або використовувати віртуальний фон у Google Meet.

Увімкніть режим «пропонування».

Під час роботи з документом Google Docs ви перебуваєте в режимі «Редагувати» за замовчуванням. Це означає, що всі внесені зміни є постійними і записуються в історію редагування. Щоб відстежувати будь-які зміни, внесені в документ, лише як пропозиції, вам потрібно буде перейти в режим «Пропонування».

Спочатку відкрийте Документи Google, для яких ви хочете запропонувати редагування . У верхньому правому куті вікна, під кнопкою Поділитися, ви побачите значок ручки. Натисніть на нього, щоб відкрити спадне меню.

Зараз ви перебуваєте в режимі пропозиції. Тепер кожна внесена вами редакція буде відстежуватися. На видаленому тексті з’явиться зелена закреслення, а новий доданий текст стане зеленим. Текст, який уже існував у документі, залишиться чорним.

Цікаво: Як увімкнути «Ok Google» на будь-якому пристрої Android.

Запросіть інших користувачів пропонувати зміни

Якщо вам потрібно, щоб хтось переглянув ваш документ, вам доведеться запросити редактора, щоб він запропонував редагування . Однак вам потрібно переконатися, що ви призначили належні дозволи.

Спочатку натисніть «Файл» у меню заголовка та виберіть «Поділитися» у верхній частині спадного меню.

У вікні «Поділитися з людьми» додайте адресу електронної пошти особи, з якою ви хочете поділитися документом, натисніть стрілку вниз поруч із параметром призначення привілеїв і виберіть «Коментатор» зі спадного меню.

Коментатор може вносити пропозиції до документа, не видаляючи назавжди будь-який оригінальний текст. Однак редактор може вільно вносити зміни без відстеження змін, а переглядач може переглядати лише текст документа.

Після завершення натисніть «Надіслати», щоб надіслати документ.

Цікаво: Як користуватися Google Lens? 5 порад, як насолоджуватися камерою.

Прийміть або відхиліть пропозиції

Якщо хтось вніс пропозиції до вашого документа, ви можете прийняти або відхилити ці зміни. Зробити це просто. Кожна зміна, внесена в документ, відслідковується окремо, і ви можете переглянути ці деталі праворуч у вікні.

Щоб прийняти зміну, поставте галочку. Щоб відхилити пропозицію, натисніть X. Або, якщо вам потрібен додатковий контекст щодо зміни, залиште коментар . Ось і все.

Документи Google — чудовий інструмент для спільної роботи над документацією. Однак, якщо вам зручніше користуватися Microsoft Word, ви також можете відстежувати зміни там .

Цікаво: Що таке Google One і як легко підписатися на сервіс.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо 5 причин, чому ваш смартфон швидко розряджається

Всі власники смартфонів, в певний період користування смартфоном, звертають увагу на те, що їхній смартфон починає розряджатися швидше, ніж...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -