Реклама

Розповідаємо, що означає «Excel» у Microsoft Excel

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Мільйони людей у ​​всьому світі щороку використовують Microsoft Excel для створення електронних таблиць і керування ними в рамках Microsoft Office. Але чи замислювалися ви коли-небудь, що насправді означає «Excel»? Пояснимо його походження.

Це маркетинговий хід

Мерріам-Вебстер визначає слово «excel» як дієслово, що означає «перевершувати; перевершити в досягненні або досягненні». Тож, коли Microsoft вирішила вибрати назву для продукту, яка передбачала б досконалість у продуктивності та досягненні, вони влучили в «Microsoft Excel», яка сьогодні має активну базу користувачів з понад 750 мільйонів людей.

«Excel», швидше за все, має подвійне значення. Основна одиниця даних в електронній таблиці називається «коміркою». Це маленькі квадратики, які ви бачите у вигляді сітки, коли відкриваєте порожній аркуш у Microsoft Excel. Ми не знайшли жодного документального підтвердження цього (хоча в мережі є багато спекуляцій ), але не випадково, що «Excel» звучить схоже на «клітинку», а також означає «бути кращим». Тож, швидше за все, це маркетинговий хід.

Цікаво: Як видалити сторінку в Microsoft Word.

Походження назви Excel

У 1983-1984 роках Microsoft почала розробляти нову програму для електронних таблиць, яка б зіткнулася з жорсткою конкуренцією з боку Lotus 1-2-3 , який тоді вважався вбивчим додатком для IBM PC. Компанія назвала проект «Одіссея», і вони вирішили орієнтуватися на молоду платформу Macintosh через її можливості графічного інтерфейсу .

У «Історії персонального комп’ютера» (2001) Рой А. Аллен описав походження назви Excel. «Протягом 1984 року Microsoft розглядала кілька різних назв для передового проекту електронних таблиць Odyssey. Потім Microsoft вибрала ім’я Excel, яке надав менеджер відділення».

Цікаво: Чому не було Windows 9?

Хто був керівником відділення, не знаємо, але ім’я, яке запам’ятовується, обрали. Microsoft випустила Excel у вересні 1985 року і не отримала версії Windows до 1987 року (після того, як Windows трохи дозріла ). Lotus 1-2-3 не здійснив перехід на Windows досить швидко, і Excel розвинувся з простішими у використанні функціями, що зробило його ринковим гігантом, якого ми знаємо сьогодні, хоча Google Sheets все ж таки здобув гроші.

Цікаво: Як змінити роздільну здатність і масштаб екрана в Windows 10.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Розкрито патент щодо пристроїв відстеження місцезнаходження Apple

В мережі розкрито патент щодо пристроїв відстеження місцезнаходження Apple. Дані трекери позначаються як "Apple Tags" або "AirTag". Сам поданий...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -