Реклама

Шахраї дістались і до СІМ-карт. Як захиститися?

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Натрапити на шахраїв сьогодні можна будь-де. Одним із популярних способів їх неправомірних дій є виготовлення дублікатів СІМ-карт. Враховуючи той факт, що шахраї дістались і до СІМ-карт, було б непогано знати, як захиститися від цього. Про це зараз і поговоримо.

Працює це наступним чином. Зловмисники приходять в кіоск (там зазвичай розміщуються дилери операторів мобільного зв'язку) і з продавцем роблять все потрібне для створення дублікату сім-карти. Для цього продавець ставить галочку, ніби власник карти звернувся з паспортом і попросив зробити дублікат. Якщо справжній власник вчасно помітив повідомлення про створення ще однієї його картки, то гаряча лінія йому швидко допоможе в цьому, а якщо не побачив то що робити?

Ми можемо запропонувати вам два варіанти. Перший - це секретний пароль або слово. Ви приходите в магазин оператора зв'язку і повідомляєте працівнику, що ви б хотіли захистити свою СІМ-карту. Для цього потрібно мати свій паспорт. Менеджер вам скаже написати відповідну заяву, яку потім підтвердять і повернуть. Після підключення паролю, шахрай не добереться до вашої картки. Важлива деталь, пароль не повинен містити легку доступну інформацію, яку можна десь дізнатись або вгадати.

Варто знати: Шахраї за рахунок клієнтів ПриватБанку купують музику в iTunes.

Другий варіант - це використання спеціальних програм. Для IOS і Android, це програма Google Authenticator. Програма генерує одноразові коди доступу. Шахрай можливо і зможе дізнатись номер телефону, але код захисту аж ніяк не відгадає.

В такому типі шахрайства погано те, що номер телефону зазвичай пов'язаний з багатьма сервісами (банки, сайти, пошта, соцмережі та інше). Якщо ви помітили дивні дії або смс про створення дублікату на вашу СІМ-карту, негайно дзвоніть оператору. Він зможе заблокувати картку. Також дзвоніть і повідомляйте у банк, що ваш номер викрали і можуть якось залізти у ваші рахунки.

Варто відмітити, що оператори мобільного зв'язку активно боряться з шахраями, але всіх способів не дізнаєшся, тому постійно треба бути обережними і уважними.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відомі характеристики смартфона OPPO Reno4 SE

Смартфони OPPO Reno4 та Reno4 Pro стали доступними ще в червні (в Китаї) і нещодавно, Pro версія отримала оновлення...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -