Реклама

Шахраї знайшли новий спосіб обману українців по телефону

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Протягом останніх декількох років, кількість шахраїв продовжує збільшуватися і причиною цього є не тільки складна фінансова ситуація, а ще й довіра з сторони українців, які з легкістю довіряють свої конфіденційні дані та гроші “співробітникам служби безпеки банку”, “працівникам соціальних служб та інших “державних органів”. В цілому, якщо хтось телефонує і представляється співробітником тої чи іншої організації, яка пропонує “компенсувати” певну суму, то українці легко “ведуться” на це і з легкістю навіть переводять таким особам певні підтверджуючі внески. Зараз же поговоримо про те, що шахраї знайшли новий спосіб обману українців по телефону.

Даний шахрайський спосіб досить часто описують на різноманітних форумах і полягає він в підміні номера. Раніше шахраї використовували цей спосіб для підміни номерів банківських та інших фінансових організацій, але зараз вони пішли далі і тепер підмінюють номери родичів потенційної жертви і для цього використовують провайдерів IP-телефонії та інші схожі сервіси, які, за окрему плату, можуть підмінити номер будь-якої складності.

Окрім цього, для кращого і більшого ефекту, вони використовують ще й нову технологію, яка називається deep fake, за допомогою якої можна отримати голос того чи іншого родича. В цілому, небезпека від цього способу шахраїв полягає в тому, що шахраї користуючись останніми технічними розробками, неймовірно просто і легко виманюють в українців кошти і вони (жертви) навіть не підозрюють про те, що в них "просили фінансової допомоги" не родичі або знайомі, а "підковані" шахраї.

Ефективного захисту від такого шахрайства нема. Єдина рекомендація, яка допоможе врятувати вас і ваші заощадження - не відправляти грошову допомогу всім підряд, а тільки перевіреним особам і тільки при ретельній перевірці отримувача коштів, тобто власник банківської картки має співпадати з тією особою, яка потребує від вас "фінансової допомоги".

Також нещодавно українцям розказали, як поводитися, коли дзвонять з невідомих номерів.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Українцям розповіли, чим небезпечні модні селфі

Зараз серед молоді (і не тільки) надзвичайно популярні селфі. Винуватцями такої популярності є сервіси, які популяризували селфі серед яких...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -