Реклама

Що можуть зробити шахраї з банківською карткою, знаючи тільки її номер

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Тема шахрайств останнім часом як ніколи актуальна, оскільки випадків із викраденням коштів стає дедалі більше. Українців часто турбують питання, пов’язані із безпекою їхніх банківських рахунків, банківських карток, та й відкладених коштів в цілому. Зараз  спробуємо розібратися, що можуть зробити шахраї з банківською карткою, знаючи тільки її номер.

1. Відмивання коштів

Знаючи тільки номер вашої картки, шахраї можуть відправити на неї певну суму. Через деякий час із вами зв’яжуться із проханням повернути помилковий переказ, а в якості подяки, певний відсоток залишать вам. Виглядає цілком вигідно, але на ділі це звичайне відмивання коштів, оскільки повернути помилковий переказ вас попросять на інший рахунок. Зазвичай шахраї спочатку виманюють кошти в одної людини і просять переказати на рахунок іншої людини, а вже потім отримують переказ від вас на свій рахунок.

В будь-якому випадку, перша жертва буде писати заяву саме на вас, оскільки кошти вона переводила саме вам.

2. Підбір терміну дії та CVV

Досить часто, шахраї вдаються до такого типу шахрайства, як підбір терміну дії картки та секретного коду CVV. Справді, ймовірність, що вас так зламають досить мала, але вона завжди присутня. В даному випадку, все залежить від того, як налаштована безпека банку і чи захищає вона рахунок клієнта, коли спостерігається явний підбір даних для оплати в магазинах.

3. Вас можуть заблокувати

Так, навіть можливі такі випадки. В даному випадку, мова піде про тих шахраїв, які бажають вам просто нашкодити, або ж планують вас шантажувати, або вимагати від вас певні кошти за допомогу із розблокування картки і тому подібного.

Досить часто, особистий рахунок може заблокувати стороння особа, якій достатньо знати ваше ім'я та прізвище. Випадки таких блокувань досить часті, а захиститися від них складно.

4. Вас можуть підставити

Ми описували в першому пункті схему із відмивання коштів, але на ділі, вас навіть можуть підставити таким чином. Можливо хтось бажає заволодіти вашими коштами, і тому зможе перенаправляти на ваш рахунок всі гроші отримані сумнівним шляхом. З часом, коли вами зацікавиться податкова та банк, вам прийдеться довго пояснювати, що ви не задіяні в шахрайських схемах і насправді вас просто хтось підставляє. 

В даному випадку, ми можемо вам порекомендувати тільки те, що не варто розраховуватися власною карткою в сумнівних інтернет-магазинах і тим більше віддавати картку стороннім.

Також нещодавно українцям розповіли, чому необхідно повернути в банк свою стару кредитну картку

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Samsung анонсували нові інтелектуальні монітори

Samsung анонсували нові інтелектуальні монітори - Lifestyle Smart (M5, M7). Обидва вони мають мобільні та комп’ютерні зв’язки, віддалений домашній...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -