Реклама

Що таке ефект брудного екрану?

Останні Новини

Купуючи новий телевізор ви можете зіткнутись із однією річчю, і це погана однорідність кольорів на чорному тлі, також відома як «ефект брудного екрану» або DSE. Отже, що викликає це, і чи можна щось з цим зробити?

Що таке ефект брудного екрану?

Ефект брудного екрану відноситься до нерівномірного вигляду суцільного кольору, переважно сірого, чорного або білого фону на панелі дисплея. Це може вплинути на все, що має тонкий сучасний екран, від телевізорів і моніторів до смартфонів і ноутбуків. Ефект отримав таку назву, оскільки він нагадує димку на екрані за відповідних умов, ніби екран потрібно очистити. Ви можете визначити ефект брудного екрану, використовуючи повноекранні суцільні кольори на телевізорі. За звичайних умов перегляду ви можете помітити ефект лише в дуже темних або дуже яскравих сценах, до прикладу зелене поле у ​​спортивній грі може посилити ефект.

DSE в першу чергу впливає на РК-панелі зі світлодіодним підсвічуванням, але ефекти, подібні до DSE, також можна побачити на OLED-дисплеях. На РК-екранах це викликано виробничими проблемами з самою панеллю або нерівномірним підсвічуванням. У деяких випадках ви можете побачити сітку світлодіодного підсвічування за набором, який використовує повний масив локального затемнення. На OLED ефект означає несправну панель або смугу, які часто з’являються у майже чорному вмісті.

Що з цим зробити?

Перш ніж поспішати перевіряти одноманітність панелі телевізора, подумайте про наступне: якщо ви не бачите жодних змін у реальних умовах перегляду, ваша панель, ймовірно, досить добра. Багато власників телевізорів не помічають проблеми, поки не знайдуть її, коли помічають недоліки або проблемні місця, які важко ігнорувати. Те ж саме стосується OLED-комплектів із смугами та темними плямами.

Якщо вам дійсно потрібно перевірити кожен аспект свого телевізора, зробіть це, коли ви купуєте його вперше, щоб одразу ж подати заявку на гарантію. У випадку OLED, вас можуть попросити «запустити» його протягом кількох сотень годин або запустити цикл оновлення пікселя, щоб пом’якшити проблеми з пропускною здатністю, перш ніж ваш запит буде виконано.

Ви нічого не можете зробити, щоб зменшити появу DSE на РК-дисплеї, оскільки проблема полягає у виробництві. Якщо в умовах тестування ваш телевізор показує якийсь DSE або OLED має видимі смуги, спробуйте викинути це з голови. Якщо ви не звертаєте на це увагу при перегляді фільмів, шоу чи ігор, то можна залишити все як є. Якщо вас це дійсно турбує, і термін гарантії вашого телевізора закінчився – що ж, завжди можна придбати новий телевізор. Звичайно, ви візьмете ще один раунд панельної лотереї.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Компанія Xiaomi випустить новий смартфон лінійки Xiaomi Mi 10

Як стало відомо, незабаром компанія Xiaomi випустить новий смартфон лінійки Xiaomi Mi 10, який буде випущений під назвою Xiaomi...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -