Home Новини сучасних технологій Сканер відбитків пальців в Xiaomi Mi 11 одночасно виконує ще одну корисну...

Сканер відбитків пальців в Xiaomi Mi 11 одночасно виконує ще одну корисну функцію

0

Сьогодні компанія Xiaomi представила свій флагманський смартфон Mi 11. Нещодавно ж стало відомо, що сканер відбитків пальців в Xiaomi Mi 11 одночасно виконує ще одну корисну функцію – пульсометра або ж моніторинга серцевого ритму.

Xiaomi Mi 11 має оптичний сканер відбитків пальців під дисплеєм, як і багато інших флагманських смартфонів, і цей сканер відбитків пальців постачається китайським постачальником Goodix. Після анонсу пристрою, Goodix PR звернувся до нас із наступною заявою.

«З випуском Xiaomi Mi 11 я радий поділитися тим, що надто тонкий оптичний датчик вводу дисплея Goodix  знову успішно застосований до цього абсолютно нового флагмана. Його надтонкий форм-фактор відкриває більше внутрішнього простору тонкого корпусу Mi 11, не втрачаючи при цьому його чудових характеристик … Надтонкий оптичний ДАТЧИК ДИСПЛЕЮ дає можливість контролювати та зчитувати пульс так само точно, як це робить розумний годинник “.

Технологія фотоплетизмографія (PPG)

Оптичний сканер відбитків пальців під дисплеєм буквально робить фотографію вашого пальця. Для вимірювання частоти серцебиття використовується метод, відомий як фотоплетизмографія (PPG). Однак якою б захоплюючою не була ця функція, варто зазначити, що технологію критикували за неточність. У статті, опублікованій у Nature , існує три області, де PPG не відповідає: різноманітні типи шкіри, артефакти руху та кросовер.

Використання PPG раніше могло бути реалізоване в смартфонах за допомогою оптичних сканерів відбитків пальців під дисплеєм, але це було лише питанням з’ясування, як зробити знімки пальця зі сканера та визначення частоти серцевих скорочень на основі змін у зображенні . Багато носіїв, включаючи Apple Watch, використовують PPG.

Ще у вересні Xiaomi додала підтримку моніторингу пульсу за допомогою камери та світлодіодного спалаху до свого додатка Mi Health , тому така функція має сенс для більш інтегрованого досвіду. Хоча PPG – не найточніший спосіб виміряти пульс, це зручний спосіб отримати уявлення про свій пульс, коли у вас немає доступу до професійного медичного обладнання.

Xiaomi Mi 11 можна буде замовити в Китаї за 3999 юанів (612 доларів) за 8 ГБ + 128 ГБ, 4299 юанів (657 доларів) для 8 ГБ + 256 ГБ та 4699 юанів (719 доларів) за 12 ГБ + 256 ГБ . Попередні замовлення розпочинаються сьогодні в Китаї, відкриті продажі починаються з 1 січня 2021 року.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version