Реклама

Спадкоємця компанії Samsung в черговий раз відправили за ґрати за хабарництво

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Сьогодні надійшла інформація, що спадкоємця компанії Samsung в черговий раз відправили за ґрати за хабарництво. Як повідомляється, Джей Ю. Лі був засуджений до 2,5 років ув’язнення за звинувачення у хабарі.

Спочатку Лі був ув’язнений на п’ять років ще в 2017 році, але пішов на волю лише через рік, коли його первісний термін було призупинено в апеляційному порядку. Верховний суд Південної Кореї скасував це рішення і призначив новий судовий розгляд ще в серпні 2019 року.

Лі була заарештована в рамках корупційного скандалу з участю президента Південної Кореї Пак Кен Хе, яка сама була засуджена до 20 років ув'язнення за розповсюдження впливу. Лі був визнаний винним у використанні свого багатства для  впливу на Парк  на бізнес-інтереси Samsung, включаючи злиття двох підрозділів Samsung. Спочатку прокурори наполягали на  12-річному покаранні  для Лі, щоб показати, що навіть Самунг не був вище закону.

Перебуваючи у в'язниці, Лі може бути не в змозі прийняти важливі рішення для Samsung у вирішальний момент, коли попит на чіпи пам'яті та інші продукти надзвичайно високий. Зокрема, Корея та Samsung досягли значного значення останнім часом через важкі відносини між США та Китаєм.

Під час останнього слухання судового засідання Лі довго вибачився і пообіцяв зробити "новий Samsung" і "виправити те, що суд вказав на шкоду Чебола [сімейного конгломерату]", сказав він . Він також поклявся не передавати владу своїм дітям.

Вирок частково базувався на оцінці судом незалежного комітету з дотримання законодавства, створеного компанією Samsung для контролю за неправомірними діями керівників. Юридична біда Лі ще не закінчена, оскільки його також судять за нібито шахрайство та маніпуляції з акціями. Очікується, що він все ще стане головою Samsung, коли вийде на волю, після смерті свого батька Лі Кун Хі наприкінці минулого року.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Xiaomi запустила Mi Power Bank 3 Pikachu Edition

Компанія Xiaomi запустила банк живлення третього покоління Mi Power Bank 3 Pikachu Edition. Ціна на новинку визначена у розмірі...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -