Home Новини сучасних технологій Старий смартфон може стати роутером. Як це зробити?

Старий смартфон може стати роутером. Як це зробити?

0

Тяжко уявити своє життя без інтернету. Навіть самі елементарні задачі робляться з його допомогою. На жаль, бувають випадки, коли вдома не працює Wi-Fi через проблеми з роутером або ж технічні неполадки у провайдера. Що тоді робити, якщо роботу потрібно виконати? Рішення є. Замість роутера може слугувати звичайний смартфон. Майже у всіх моделях вже є потрібна функція. Нижче ми детально розповімо, що для цього потрібно зробити і як підключитись.

Перше і найважливіше - вибір оператора. Не можна просто підключити будь-який інтернет на телефоні і роздавати його як Wi-Fi. Ви за це будете платити великі гроші, а швидкість буде дуже низька. Потрібно поцікавитись в різних операторів де така функція буде найбільш вигідна. Важливо, щоб ціна була вигідна, інтернет повністю безлімітний і швидкий при роздачі. Тобто по суті, оператор буде виступати вже в ролі провайдера. Врахуйте цей момент. Ви можете не помітити як ноутбук використає декілька Гб за короткий термін і далі швидкість впаде. Тому відсутність ліміту - головний критерій вибору оператора

Цікаво: Ваш Android-смартфон може шпигувати за вами — ось як розпізнати і взяти його під контроль

Наступним кроком буде налаштування смартфона і пристроїв, які будуть підключатись. На телефонах все просто. Якщо у вас Android, то перейдіть в налаштування, знайдіть там пункт "Точка доступу Wi-Fi" або "Портативна точка доступу" (може по різному називатись на різних пристроях). Далі обираємо знову Налаштування і там вводимо назву самої точки доступу. Вона може бути будь-яка, яка вам подобається. Після цього потрібно вигадати пароль, щоб будь-хто без вашого відома не підключився і не використовував ваш інтернет. Якщо ж у вас iPhone, то послідовність дій така ж, єдина відмінність - відсутня функція зміни імені. Ваша точка доступу завжди буде називатись iPhone. Що робити на пристрої, який буде приєднуватись? Вмикаєте Wi-Fi, знаходите потрібну назву точки доступу, вводите той самий пароль і все, насолоджуєтесь інтернетом.

Ну і останній важливий пункт - розміщення смартфона. Ці поради будуть стосуватись лише тих, хто хоче використовувати смартфон як роутер на постійній основі. Отож, щоб інтернет ловив в будь-якій точці приміщення, смартфон-роутер потрібно розмістити приблизно по середині на висоті до 2 метрів. Це важливо для того, щоб покриття було краще. Можна роутер поставити на шафу, холодильник чи будь-яку тумбу. Не забудьте про розетку. Телефон потрібно буде постійно заряджати, бо роздача інетрнету дуже швидко забирає заряд акумулятора.

Звісно, смартфон це не повна заміна роутера, але в тих випадках, коли немає можливості підключитись до домашнього інтернету, то це чудовий спосіб заміни. Виконати термінові задачі на комп'ютері ви точно зможете.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version