Реклама

Створено гнучкий AMOLED екран, який клеїться до шкіри

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Сьогодні стався черговий прорив в сфері технологій. Як повідомляється, в універитеті Йонсей (Південна Корея), дослідниками було створено гнучкий AMOLED екран, який клеїться до шкіри.
Згідно повідомлень, такий дисплей можна приклеїти на руку, або іншу частину тіла, при цьому він не втрачає своєї еластичності, зберігаючи свою функціональність.

Для того, щоб забезпечити таку якість, дослідники використовують двомірний напівпровідниковий матеріал – графеноподібну двошарову плівку дисульфіду молібдену (MoS2).

Створено гнучкий AMOLED екран, який клеїться до шкіри

Ця плівка була синтезована за допомогою осадження металоорганічних сполук з газоподібної фази (MOCVD). Після цього, вони сформували на ній матрицю 18 х 18 тонкоплівкових транзисторів. Після цього, на підкладці з поліетилентерефталату завтовшки 2 мкм було створено шар оксида алюмінія (Al2O3) товщиной 30 нм, на якому було сформовано електроди. На нього була перенесена плівка MoS2 з масивами транзисторів, яку потім накрили другим шаром Al2O3 товщиною 50 нм, який виконує роль ізолятора. Потім, методом літографії було створено електроди затворів. Далі, за допомогою вакуумного осадження були сформовані OLED пікселі трьох основних кольорів. На шкірі такий дисплей кріпиться за допомогою пластиря, а для виводу інформації на дисплей, використовується зовнішня електронна схема.

Рекомендуємо: Apple Відмовляється Від Панелей BOE OLED.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо 5 найбільших скандалів, які негативно вплинули на компанію Apple

Всім нам відомо про компанію Apple, адже саме вона є виробником найдорожчих та одних із самих якісних гаджетів нашого...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -