Home Новини сучасних технологій У Європі запропоновано ввести нові стандарти безпеки для всіх пристроїв, в яких...

У Європі запропоновано ввести нові стандарти безпеки для всіх пристроїв, в яких передбачено підключення до інтернету

0
У Європі запропоновано ввести нові стандарти безпеки для всіх пристроїв, в яких передбачено підключення до інтернету

Новий закон передбачає підвищення рівня кібербезпеки для всіх пристроїв, які можуть підключатися до інтернет-мережі, включаючи навіть розумну побутову техніку.

Побутова техніка та інші домашні пристрої все більше оснащуються сенсорами та модулями зв’язку здатними підключати їх до мережі інтернету та можуть бути дуже уразливими через низьку захист та відсутність вчасного оновлення. .Лише у минулому році згідно з повідомленням Bloomberg втрати через кіберзлочинність склали 6 трильйонів доларів.

Цікаво: Tesla Model Y отримує максимальні 5 зірок безпеки у Європі

У відповідності до запропонованих ЄС правил продукція, що відповідає вимогам буде відповідно промаркована, без чого не зможе продаватися в регіоні. Нові правила не будуть стосуватися відкритого апаратного забезпечення, доки воно не буде призначене для продажу. дослідити будь-яке пристрій на відповідність стандартам та прийняти рішення чи несе він на загрозу кібербезпеці, життю та здоров’ю людей, навіть якщо формально він відповідає нормам.

Якщо пристрій не відповідає новим стандартам, його можуть відкликати, або навіть повністю заборонити. Це пов'язано з тим, що в мережі інцидент з безпекою одного продукту в лічені хвилини може поставити під загрозу безпеку цілої організації чи низку постачальників, що спричинить серйозні збої в процесах чи навіть поставити під загрозу життя людей.

У разі прийняття закону виробників змусять підтягнути свою продукцію до нових стандартів, під загрозою відчутних штрафів, або навіть повного вилучення товарів з продажу. за менш серйозні порушення передбачено штраф 10 млн. євро або 2% доходу, а за неповну чи вводячу в оману інформацію 5 млн. євро або 1% річного доходу.

У Єврокомісії вважають, що цей закон дозволить зекономити 180-290 млрд євро щорічно, хоча введення закону в дію, включаючи доведення електроніки до нових стандартів, буде коштувати чималі 29 млрд євро.

Цікаво: Вірус на смартфоні. В чому небезпека?

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version