Реклама

Українцям розказали, чому в банкоматах встановлено металеві та не покриті фарбою кнопки

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

За останнє десятиліття, банкомати стали для нас звичною справою. Всі знають як ними користуватися і для чого вони, але можливо, вас цікавили деякі запитання, які стосуються банкоматів, але ви не знали в кого про це запитати. Сьогодні ми йдемо на випередження і розкажемо, чому в банкоматах встановлено металеві та не покриті фарбою кнопки.

Цікаве запитання, оскільки варіантів для кнопок банкомату цілком достатньо — пластикові, керамічні, загартоване скло. І так ось, вибір металевих кнопок не випадковий і на це є декілька причин.

Антивандальна

Цілком логічна причина, оскільки в нас досить сильно полюбляють нищити чуже майно. Так склалося, що всі про це знають і навіть власники бізнесу. Також логічно, що кнопки були вибрані металевими, оскільки весь банкомат виконаний із товстого металу, щоб запобігти крадіжкам і знову ж таки, вандалізму.

Крім цього, металеві кнопки без фарби витримують великі навантаження, оскільки щодня ними користується велика кількість людей і не всі з ними поводяться обережно.
Такі кнопки витримують вогонь, подряпини і тиск, що дійсно корисно у випадку із банкоматом.

Стосовно фарби, то по тій же причині, її не наносять на кнопки — вона швидко стреться від всіх вище перерахованих факторів.

Захист від шахраїв

Так, шахраї наступна проблема всіх українців, а для банків це надзвичайно велика проблема. В шахраїв є метод, який дозволяє зчитувати ваші натискання клавіатури під час набору пін-коду. Вони використовують спеціальний тепловізор, який здатний вивити “теплі клавіші”, тобто ті, які ви натискали.

Металеві кнопки допомагають боротися з таким видом шахрайства, оскільки рівень того тепла, який вони випромінюють, надзвичайно малий і шахраї просто не вспіють зчитати ваш тепловий слід .

Вартість

Це напевно одна з найголовніших причин, чому банки використовують саме металеві клавіатури. Якщо порівнювати металеву клавіатуру із клавіатурами з бронескла та кераміки, то метал вийде набагато дешевшим.
Якщо додатково врахувати масштаби виробництва клавіатур (і банкоматів в цілому), то економія буде надзвичайно велика.
Також варто не забувати, що з часом, всі банкомати стають застарілими як технічно, так і програмно і їх все рівно прийдеться замінювати на нові.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо додатки, які необхідно видалити з кожного смартфона

Продовжуємо тему оптимізації вашого смартфона шляхом очищення його від «сміття». Зараз ми назвемо кілька видів додатків, які варто видалити...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -