Реклама

Українцям розповіли, чому не можна різати і викидати банківські карти

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Всі ми користуємося банківськими картами, які функціонують не так багато часу, зазвичай 4 роки. Можливо, у вас також нещодавно закінчилася банківська карта і ви задумалися викинути її або ж різати навпіл. Так ось, зараз ми розповімо, чому не можна різати і викидати банківські карти.

Недійсна карта, але рахунок відкритий

Ваша банківська карта це лише один із способів взаємодіяти із вашим банківським рахунок. У випадку, якщо у вас закінчився термін дії карти, то банківський рахунок все рівно залишиться відкритим. Викидання карти або ії розрізання навпіл не врятує вас від оплати комісій за користування нею (якщо така комісія присутня) і велика ймовірність, що банк перевипустить вам нову карту.
Якщо ви не бажаєте співпрацювати з банком, рекомендуємо відвідати відділення банку і особисто закрити рахунок.

Сповіщення та додаткові послуги

Якщо у вас раніше були активовані певні послуги на банківську карту, то вони будуть активними навіть тоді, коли термін дії карти закінчиться. Якщо ж підключені послуги були платними, то зняття коштів з рахунку продовжиться й надалі.

Борги по кредитці

Якщо у вас закінчився термін дії кредитної карти і на ній був непогашений борг — повертати його все рівно прийдеться. Причина та сама — кредит брався на рахунок, а не на карту.

Інформація на пластиці

Це ще одна важлива причина, щоб не викидати карти в смітник. На банківській карті знаходиться номер карти, термін дії, секретна комбінація із 3-х цифр.
Якщо ваша карта потрапить в руки шахраїв, то вони зможуть вам зателефонувати від імені банку, та обманним шляхом виманити ваші кошти. Знаючи вашу конфіденційну інформацію, це буде не так і складно.

Якщо у вас є непереборне бажання порізати стару карту, спочатку або закрийте рахунок або перевипустіть нову карту і тільки потім ріжте стару карту на дрібні кусочки і не викидайте їх всіх разом.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Кращі антивірусні програми для iPhone в 2022 році

Забавна річ щодо антивірусних програм iOS — у Apple App Store дійсно немає таких явно позначених програм, і не...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -