Реклама

Українцям розповіли, чим можуть бути небезпечні посилання з SMS повідомлень

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Не дивлячись на те, що зараз вже 2022 рік, традиційні СМС не втратили своє актуальності навіть зараз. Можливо, спілкування за допомогою них, відбувається не так активно, як колись, але різноманітну важливу інфорvацію ми отримуємо саме через SMS.

Цікаво: Українцям розповіли, як шахраї знімають гроші з банківських карток без підтвердження з SMS.

Окрім повідомлень з банківської установи, підтверджуючи повідомлення для виконання платежів та інщі аутентифікаційних потреб, SMS ще викорситовують і шахраї, як метод "полювання" на своїх потенційних жертв. Саме про це сьогодні й поговоримо, та розповімо, чим можуть бути небезпечні посилання в SMS повідомленнях.

Посилання на небезпечні програми

Інколи можна отримати SMS з вигідною пропозицією від свого оператора. Нам запропонують завантажити новий додаток і отримати подарунок у вигляді бонусних хвилин чи безлімітного інтернету. Але натомість ми можемо одержати небезпечну програму, яка відстежуватиме особисту інформацію, викраде дані банківських карток чи нагородить непотрібною рекламою.

SMS від зловмисників

Для свого збагачення шахраї придумують багато схем. Окрім дзвінків, вони використовують SMS-розсилку з шкідливими посиланнями. Перейшовши за яким, користувач отримує купу проблем. Хоча відправником може зазначатись банк чи мобільний оператор.

Зловмисники використовують такі розсилки для того, щоб ви завантажили небезпечний файл або перейшли на фальшиву сторінку.

Яку загрозу несуть посилання на сайти?

Через посилання ви можете перейти на фішинговий сайт. Він буде дуже схожий на інтернет-магазин чи сторінку з оголошеннями.
Але така зовнішня подібність - це обман, придуманий для того, щоб ви нічого не запідозрили. Навіть адресу сайту зловмисники стараються створити максимально схожою до оригінальної. Наприклад, вони можуть змінити лише одну букву в назві і тому розпізнати підроблений сайт буде дуже тяжко.

Як відбувається афера з переходом на підроблений сайт?

Користувач отримує повідомлення нібито від банку. В ньому його повідомляють про виявлення підозрілих дій з карткою і пропонують перейти за посиланням для з’ясування подробиць чи для блокування картки. Оскільки сайт і повідомлення виглядають переконливо, це не викликає підозри.

Після переходу на фальшивий сайт, користувач вводить свої дані: інформацію з картки чи логін та пароль для входу в особистий кабінет банківського додатку. Таким чином, зловмисники отримують доступ до рахунків та карток.

Створення фальшивих сайтів направлене на те, щоб дізнатись особисту інформацію і отримати доступ до коштів. Тому обов’язково необхідно перевіряти достовірність і ніколи не переходити за посиланням з невідомого номера. Запросто можна з’ясувати правдивість такого повідомлення в інтернеті.

Також нещодавно ми розповідали, чи справді потрібно очищати історію викликів і SMS в смартфоні.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відомо, як зберегти дисплей Samsung Galaxy Note20 Ultra від вигорання

Сьогодні в мережі поширилася інформація, згідно якої стало відомо, як зберегти дисплей Samsung Galaxy Note20 Ultra від вигорання. Виявилося,...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -