Реклама

Українцям розповіли, як правильно вибрати банківську карту

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Майже всі українці використовують банківські карти, оскільки вони надзвичайно прості та зручні у використанні. Крім цього, при наявності банківської карти, відпадає потреба в носінні з собою великої кількості готівки. Якби там не було, але часом виникає потреба в новій карті, але невідомо на яку краще звернути увагу. Сьогодні розповімо, як правильно вибрати банківську карту.

1. Для чого вам потрібна карта?

Це найперше запитання, яке необхідно дати собі. Чому це важливо? Причина полягає в тому, що карти бувають двох видів, а саме кредитні та дебетові. Крім цього, бувають і два види банківських рахунків: депозитний та поточний.

Якщо вам просто необхідно отримувати зарплатню та робити покупки в магазинах, то дебетова вам підійде ідеально.
Якщо ж ви плануєте періодично брати кредит, то кредитка з цим справиться добре.
Крім цього, якщо ви плануєте робити покупки в інтернеті, то радимо зробити собі віртуальну банківську карту, на яку будете переводити необхідну суму для оплати і все.

2. Уточніть, карта локальна чи міжнародна?

Якщо ви вирішили, яка саме карта вам підходить, варто уточнити в консультантів банку, чи за допомогою вашої карти можна знімати готівку в банкоматах інших банків та чи буде вона працювати за кордоном.

Зазвичай, всі карти MasterCard та Visa призначені для покупок та зняття готівки за кордоном. Досить часто, банки самі обмежують такі фінансові операції за кордоном. Щоб не потрапити в незручну ситуацію, краще зразу уточнити всі деталі та можливості вашої карти в працівників банку.

3. Захист банківської карти

Оскільки тема шахрайств із банківськими картами досить популярна в Україні, варто уточнити в працівників банку, який захист використовується на карті їхнього банку. Якщо тільки магнітна смужка, то банк обходимо. Якщо ж магнітна смужка у парі з чіпом, то справи з таким банком можна мати. Крім того, в деяких банках можна додатково замовити друк вашого фото на карті, що вже можна вважати додатковим захистом від підроблення.

4. Вивчіть тарифи і комісії при користуванні картою

Напевно це найважливіший пункт, оскільки мало приємного в тому, щоб вам нараховували шалені щомісячні комісії за користування картою, або ж за зняття готівки і перекази. Це питання важливо уточнити зразу, щоб не прийшлося змінювати банк і проводити по декілька годин в розмовах із операторами банку.

5. Надійність банку

Звісно, рекомендується користуватися послугами тільки того банку, який вже багато років на ринку України. Крім цього, звертайте увагу на те, чи потрапляв банк в скандали із державними органами України, та чи не був помічений в можливих шахрайських діях із вкладами своїх клієнтів та різноманітних фальсифікаціях.

Найкраще, якщо ви відвідаєте сайт МінФіну, та особисто переглянете відгуки клієнтів відомих банків України і на основі цього, приймете рішення про початок співпраці з ними (або ж ні).

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Як видалити обліковий запис Gmail

Хочете видалити старий обліковий запис Gmail або перейти на нову службу? Ось найпростіший спосіб видалити свій обліковий запис Gmail. Чи настав...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -