Реклама

Українцям розповіли, як захистити банківський додаток на смартфоні

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

За останні сім днів у Google зросли пошукові запити «як захистити» та «як приховати банківський додаток» після того, як в Україні збільшилася кількість шахрайств.

Чи дійсно банківські програми безпечні? Як захистити їх у разі крадіжки смартфону? Щоб дізнатися, як забезпечити безпеку в цьому типі додатків, перегляньте нижче п’ять порад, які ITechNews виділили.

1. Використовуйте пароль блокування на своєму смартфоні

Перша порада, яка гарантує безпеку ваших банківських програм, дуже проста: додайте пароль для цифрового блокування, щойно ви купуєте собі смартфон. Таким чином, якщо його у вас вкрадуть, а ваш смартфон заблокований, є додатковий рівень захисту, який злодії повинні будуть обійти, щоб отримати доступ до ваших програм та облікових записів.

Хоча біометричні дані, тобто ідентифікація обличчя та/або відбитків пальців, є практичним методом розблокування, вкрай важливо, щоб він не був основним. Це пояснюється тим, що, хоча ця система безпечна, вона може мати вразливості, які дозволяють її обійти. Тому ідеально - зареєструвати цифровий пароль на своєму смартфоні.

Цікаво: Відомо, як купити чи перевести іноземну валюту онлайн.

2. Не залишайте дані вашої картки, збереженими на смартфоні

Збереження даних кредитної картки в рідноманітних додатках, може бути практичним і заощаджувати час, але це може обійтися вас дорого у разі крадіжки. Це пов’язано з тим, що, коли ці картки реєструються в додатках, для здійснення покупок не завжди потрібно вводити захисний код. Таким чином, злодії можуть придбати продукцію швидко і без серйозних перешкод.

Ідеальним у цих випадках є використання віртуальної та тимчасової картки для таких типів додатків. Крім того, корисною порадою є також випуск картки з низьким лімітом, призначеної лише для програм. Отже, у разі крадіжки збитки можна пом’якшити.

3. Використовуйте біометричні дані як додатковий шар, а не основний доступ

До деяких банківських програм можна отримати лише біометричні дані смартфону. Цей метод, хоча і дозволяє швидше входити в акаунти, може бути небезпечним, оскільки в кінцевому підсумку зловмисникам вдається знайти способи зареєструвати нові біометричні дані на вашому смартфоні, що спрощує доступ до вашого облікового запису і, відповідно, до ваших транзакцій.

Тут ідеально ніколи не залишати свої банківські рахунки в системі часто, але, якщо вам потрібно, зберігайте цифровий пароль як основну форму доступу. Також варто пам’ятати, що збереження в пам’яті такої інформації, як відділення та банківський рахунок, є ще однією практикою, якої слід уникати для вашої безпеки.

Цікаво: Відомо, як заблокувати банківську картку ПриватБанку.

4. Зареєструйте окрему електронну адресу для відновлення облікового запису

Якщо вам потрібно зареєструвати додаткову адресу електронної пошти для відновлення облікового запису, уникайте використання адреси, яка вказана на вашому пристрої. Це тому, що в разі крадіжки злочинець може отримати до неї доступ безпосередньо через смартфон. Виберіть електронну пошту, яка залишається підключеною до додаткового мобільного телефону (наприклад, від друзів чи родини) та/або комп’ютера.

5. Приховайте важливі програми

Зрештою, приховати програми на смартфонах можна кількома різними способами. На iPhone є можливість перемістити програми до бібліотеки, що трохи ускладнює доступ до них. На смартфонах Samsung можна створити захищену папку та зберігати в ній різні типи файлів, включаючи програми. На Android ви можете використовувати такі програми, як Hidder App. 

Цікаво: Переказ грошей між картками ПриватБанку та перекази закордон в 2022 році.

6. Знайте свій номер IMEI та віддалено заблокуйте свій телефон

IMEI — це ідентифікаційний номер вашого смартфона, тобто він працює так, ніби це ваше посвідчення особи. Цей номер необхідно вказувати в поліцейських протоколах і за допомогою нього можна заблокувати смартфон дистанційно, через оператора.

Щоб дізнатися свій номер IMEI, відкрийте дані про свій смартфон ввівши наступну комбінацію *#06#. Знайдіть номер, що посилається на цей код, запишіть його та зберігайте в надійному місці.

Цікаво: Клієнти Приватбанку знову не можуть ввійти в Приват24.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо самий непотрібний ґаджет, який випустила компанія Samsung

Останнім часом можна спостерігати тенденцію, коли виробники різноманітних розумних ґаджетів займаються виробництвом та продажем аксесуарів. Якщо оцінити ринок смартфонів,...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -